Eryılmaz:”Enflasyon vatandaşı ezdi, geçti”

Eryılmaz:”Enflasyon vatandaşı ezdi, geçti”
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklandığı enflasyon verilerini değerlendiren İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “İşçinin, memurun, emeklinin maaşı, önü kesilemeyen enflasyonla eridi, bitti. Temmuz’da ekonomi şahlanacak diyorlardı, evet doğru şahlandırdılar ama ekonomiyi değil zamları şahlandırdılar” dedi.

Manisa / Ömer Soyköse

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2021 Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı.

Enflasyon haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da resmi enflasyon verilerini değerlendirdi. Çarşı ve pazarın enflasyonu ile TÜİK’in verilerinin uymadığını yineleyen Eryılmaz, “Sürekli yönetim değişiklikleri ve iktidar yanlısı açıklamalarıyla artık vatandaşın güvenini kaybeden TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Resmi veriler bile ülke ekonomisi artık iflas ettiğini göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle getirilen tek adamlık rejimi ülkeyi felakete sürüklemeye devam etmektedir.

Bir yandan hızla fakirleşirken, bir yandan da gelir dağılımındaki makas her geçen gün açılıyor. Neredeyse her hafta açıklanan sözde teşvik paketleri vatandaşın cebinden çok yandaş müteahhitlerin, iş adamlarının cebine gidiyor. Vatandaş ise elektrik, doğal gaz zamlarıyla mücadele ediyor.

Adeta işçiye, memura, emekliye ‘Aç kal’ diyorlar. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyenler, saraylardan gariban vatandaşı göremez oldular. Daha geçtiğimiz günlerde iktidar, ‘Temmuz’da ekonomi şahlanacak’ diyordu, evet doğru şahlandırdılar ama ekonomiyi değil zamları şahlandırdılar.

Yüksek enflasyon vatandaşı, ezdi geçti. Vatandaşımız her yeni güne kötü bir haberle uyanmaktan yorulmuştur. İktidar da artık bunun farkına varmalı ve sandığı milletin önüne getirmelidir. Türkiye’nin kendine yetecek kadar kaynağı var. İYİ Parti kadrosu, bu kaynağı vatandaşıyla paylaşmak için tüm hazırlıklarını tamamlamıştır” dedi.

İlgili Haberler