Esad: "YPG'yi orduya katmaya hazırdık ancak..."

Esad: "YPG'yi orduya katmaya hazırdık ancak..."
Terör örgütü YPG'nin Suriye ordusuna katılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Esad, YPG'yi Suriye ordusuna kabul etmeye hazır olduklarını, ancak "ret" cevabı aldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı operasyonun ardından ABD desteğini kaybeden YPG/PKK'nın Suriye ordusuyla birleşeceği iddiaları gündeme gelmiş, iddialar Suriye hükümeti tarafından doğrulanmıştı.

ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatların ardından oluşturulan güvenli bölgeden teröristlerin çekileceği sözü alınmasının ardından harekat durdurulmuş, YPG/PKK'nın çekilmeye başladığı bildirilmişti.

"BÖLGELERDEKİ SİLAHLARI ELDE TUTMA NİYETİNDELER"

Yaşanan gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan Esad, YPG/PKK'yı ordularına kabul etmeye hazır olduklarını fakat 'ret' cevabı aldıklarını ifade etti.

Sputnik ve Rossiya 24'e demeç veren Esad, "Ancak resmi olduğunu düşündüğümüz yanıta göre YPG, şu anda Suriye ordusuna katılmaya hazır değil ve bu bölgelerdeki silahları elde tutma niyetindeler" dedi.

NE DEĞİŞTİ?

Esad'ın açıklamaları ise, 'YPG/PKK, Suriye Ordusu'na katılmaktan neden vazgeçti?' sorusunu akıllara getirdi.

Türkiye'nin başlattığı operasyonun ardından ABD'nin de bölgeden çekilme kararı almasıyla Suriye hükümeti ile temasa geçen YPG/PKK'nın orduya katılarak Türkiye'ye karşı birlik olma çağrısı yaptığı belirtilmişti.

Mutabakatların ardından YPG/PKK'nın söz konusu birleşmeden vazgeçmiş olması ve Esad'ın açıklamalarında "Bu bölgelerdeki silahları elde tutma niyetindeler" açıklamaları dikkat çekti.