Eski kimliklerin değişimi için son tarih netleşti!

Eski kimliklerin değişimi için son tarih netleşti!
Hala yeni kimlik kartınızı almadıysanız biraz acele etmenizde fayda var. Çünkü zaman hızla tükeniyor. Peki yeni kimlik kartınızı değiştirmek için son tarih ne zaman? İşte detaylar...

Değiştirmeyenler acele edin!

TeknolojiOku - Gelişen teknoloji ile her şey değişti diyebiliriz. Hatta bu değişime yıllardır kullanmaya devam ettiğimiz kimlik kartlarımız bile ayak uydurdu.

Bilindiği üzere Türkiye 2017 yılında çipli yeni nesil kimlik kartlarını kullanmaya başlamıştı. İlk etapta birkaç bölgede pilot olarak uygulanmaya başlanan bu kimlikler sonrasında tüm Türkiye’ye yayıldı.

Hali hazırda eski kimliklerin kullanım süresi hızla tükeniyor. Çünkü yeni nesil kimlikler belli bir süre sonra zorunlu hale gelecek.

Peki gelelim asıl soruya. Yeni kimliklerin bu kadar önemli olmasının sebebi ne? Aslında basit. Yeni nesil kimlikler teknoloji odaklı tasarlanmış durumda.

Peki bu ne demek? Hemen açıklayalım. Yeni nesil kimlikler sadece kimlik yerine geçmiyorlar. Ehliyetten tutun da meslek kartınıza kadar pek çok tanımlamayı kimliğiniz üzerinden yapabiliyorsunuz. Tabi ki bu henüz aktif edilmiş bir özellik değil.

Hepsi bu kadar da değil. İlerideki güncellemeler ile kredi kartlarınızı da kimliğinize tanımlamanız mümkün olabilecek. Böylece yanınızda onlarca kart taşımak yerine sadece kimliğinizi taşımanız yeterli olacak.

Peki yeni kimliklere geçmek için zorunlu süre ne zaman doluyor. Hali hazırda tedavülde olan eski kimliklerin kullanım süresi doluyor.

2022 yılına girmemizle birlikte eski kimlik kartlarının süresi ne zaman doluyor sorusu da internette hayli popüler oldu.

Çok fazla uzatmadan bu sorunun cevabını verelim. Eğer kimliğinizi yenilemediyseniz henüz önünüzde 2 seneye yakın bir süre var.

Yani eski kimlik kartınızı 2023 yılının sonuna kadar rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Eğer kimliğinizi değiştirmediyseniz son tarihin 31 Aralık 2023 olduğunu belirtelim.