Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın beraat ettiği davada yeni gelişme

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın beraat ettiği davada yeni gelişme
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılandığı davada mahkemenin 2015 yılında verdiği karar Yargıtay 5’nci Ceza Dairesi’nce bozuldu. Davanın yeniden görülmesine karar verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın beraat ettiği davada yeni gelişme

Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2015 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında yapılan temyiz başvurusunu karara bağladı. Daire, 10 sanık hakkında verilen beraat ve 6 sanık hakkında verilen ceza kararını, ‘eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması’ gerekçesiyle oy birliği ile bozdu.

Dairenin bozma kararında, “Suç niteliğindeki suçlara iştirak eden diğer kişilerin azmettiren veya yardım eden olarak sorumlu tutulabilecekleri gözetilmek suretiyle sanıkların hukuki durumlarının takdir ve tayini gerekirken, eksik inceleme ve yetersiz gerekçelerle yazılı şekilde hükümler kurulması nedeniyle oy birliği ile bozulmasına karar verildi” denildi.

Eskişehir 1''inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 2015 yılındaki kararında, Büyükerşen ile birlikte 10 sanığın beraatine, 6 sanığa ise ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 6’şar bin lira adli para cezası verilmesine hükmetmişti. Büyükerşen’in de aralarında bulunduğu 16 kişi, yeniden yargılanacak.