Esnaf kepenk kapatırken esnafı temsil eden başkanlar davullu eğlence yaptı

Esnaf kepenk kapatırken esnafı temsil eden başkanlar davullu eğlence yaptı
Pandemi süreci ile birlikte esnaflar siftah yapmadan dükkan kapatırken oda başkanları bağ evinde yaptıkları davullu zurnalı alkollü eğlence düzenlediği iddia edildi.

Cuma Şahin / Yeniçağ / Çorum

Geçtiğimiz günlerde Çorum Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Recep Gür ve Bakkallar Odası Başkanı Özkan Şanal ve yanında bulunan Kırıkkale oda başkanları ile birlikte Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik'in bağında davullu zurnalı alkollü eğlencede bir araya geldiler. Silahların havaya sıkıldığı alkolün su gibi aktığı eğlence gecesi davulculara verilen bahşişlerle geç vakte kadar devam etti. Eğlence devam ederken Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik'in o anları sosyal medya hesabından takipçileri ile canlı yayımla paylaştığı görüldü.

Pandemi kurallarını hiçe sayan başkanlar eğlencenin doruğuna erişirken kendilerine eşlik eden davulcu ve zurnacıyı ise bahşiş yağmuruna tuttular. Esnafların ekonomik nedenlerden dolayı kepenk kapattığı ve belediyenin kendilerine verdiği 300 liralık gıda yardımı ile hayatta kalmaya çalıştığı bu günlerde başkanların davullu zurnalı ve de bol bahşişli eğlencesi esnaflar arasında tepkiyle karşılandı.

Her platformda esnafın yanında olduğunu belirten Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Gür'ün davulculara verdiği bahşişlerin çokluğu, ''Söylemleri ile eylemleri çelişkilidir'' yorumlarına neden oldu.

HANİ ESNAFIN YANINDAYDINIZ?

Kamuoyuna resim ve bilgi verirken esnafın yanında olduklarını belirten başkanlara bir tepkide odalarına bağlı esnaflardan geldi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bazı esnaflar ise şunları söyledi:

''Basın açıklamalarında bizlerin yanında olduğunu ve dertlerimizle dertlendiğini belirten oda başkanlarımız meğer gece eğlencelere akarak keyif sürüyorlarmış. Ne Sayın Recep Gür'e nede Sayın Bakkallar Odası Başkanı Özkan Şanal'a yakıştıramadık. Söylemlerine itibar etmemizi beklenmesinler bundan sonra. Ne olduklarını gördük. Bu bir rezalettir. Bu biz esnaflara yapılan bir saygısızlıktır.''