Kanarya’da ilk golünü atan Persie tarihe geçti

Kanarya’da ilk golünü atan Persie tarihe geçti
Fenerbahçe’nin, Atromitos’u yıldız oyuncusunun son dakika golüyle yendiği maçta, birçok ilk yaşandı. Robin van Persie, sarı-lacivertlilerin Avrupa’daki 100. sayısını atarken takımının 745 günlük gol orucunu bozdurdu. Ayrıca Fener’e, Yunanlara karşı ilk galibiyetini yaşattı

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Atromitos’u 1-0 yenerek tur için büyük avantaj yakaladı. Ancak sahada yapılan yıldız transferlerine rağmen sayısız fırsat kaçıran sarı-lacivertlilerin sergilediği futbol kafaları karıştırdı. Otoriteler büyük hedefler belirleyen Kanarya’nın henüz hazır olmadığını dile getirdiler. Her iki ekibinde hücum oyuncularının beceriksizliğinin gözlendiği karşılaşmada geceye Robin van Persie damgasını vurdu. 80’de oyuna giren Hollandalı yıldız 9 dakika sonra rakip ağları havalandırdı ve bir çok ilke imza attı. Persie, attığı tek golle takımının turu aralamasını sağlarken, Yunan ekibinin sahasındaki 22 maçlık yenilmezliğine de son verdi. Sarı-lacivertlilerde ilk resmi golünü atan  Robin van Persie, bu golle Fenerbahçe tarihine geçti. Hollandalı yıldızın golü “Sarı Kanarya” nın, Avrupa kupalarındaki deplasmandaki 100. golü oldu. 


Volkan Avrupa’da başladı
Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı aynı zamanda 90 dakika boyunca harika kurtarışlar yapan Atromitos kalecisi Gorbunov’u avlayarak, sarı-lacivertilerin Avrupa’da 4 maçlık gol orucunu da bitirdi. Kanarya bu kulvardaki son golünü 745 gün önce Devlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında kaydetmişti. Persie’nin golü ayrıca F.Bahçe’nin Yunan takımlarına karşı da ilk galibiyetin alınmasını sağladı. Teknik direktör Vitor pereira’nın gelmesiyle birlikte hem kadro, hem de oyun sistemi baştan sona değişen transfer kralı Fenerbahçe’nin, Bursaspor’dan transfer ettiği Volkan Şen, ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Maçın 87. dakikasında Luis Nani’nin yerine oyuna dahil olan Volkan, sadece 3 dakika sahada kaldı. Bu arada Anadolu Ajansı’nın “UEFA’dan aldığı 2 maç ceza nedeniyle yedek kulübesinde yer alamayan ve maçı kendisine ayrılan özel locadan telsizle talimat vererek yönetti” şeklinde abonelerine duyurduğu Pereira’nın, son anda karar değiştirerek maçı gizlice otelden izlemesi şaşırttı.

“Hakem doğru karar verdi” 
Kanarya’nın 80’de oyuna girerek galibiyetini sağlayan yıldız golcüsü Robin van Persie, turu için çok avantajlı olduklarını söyledi. Deplasmandaki golün önemine değinen Hollandalı yıldız şunları söyledi: “İyi bir skor aldık. Turu geçme adına kapı sonuna kadar açıldı. Bizim için 0-0 bile çok iyi sonuçtu ama deplasmanda 1 gol atmak Avrupa kupalarında her zaman çok önemli olmuştur. Bizim için harika bir sonuç. Ancak durum iyi gözükse de yolun yarısındayız. İkinci maç bizi bekliyor. Hala katedilmesi gereken bir diğer yarısı var.” Hollandalı yıldız futbolcu Robin van Persie, Atromitos yedek kulübesinin golde faul yaptığı şeklinde itirazlarının iletilmesi üzerine, “Vücudumu kullandım. Bazen omzunuzu akıllıca kullanmak gerekir, ben de bunu yaptım. Hakemin doğru bir karar verdiğine inanıyorum. Çünkü pozisyonda hiçbir şekilde faul yoktu. Gol, doğru karardı” diye konuştu.