Evlenmek için güzel bir tarih: 02.02.2022

Bilindiği üzere, dünya geneline yayılan Covid-19 salgınının Türkiye''deki ilk görülme vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart 2020''de açıklanmıştı. Ülkemizdeki virüse bağlı ilk ölümler ise, 2020 Mart ayının ikinci haftasında gerçekleşmeye başlamıştı.

Dünyada, neredeyse bulaşmadığı kişi kalmamış ve binlerce kişinin ölümüne, kalıcı hasara, maddi manevi kayıplara neden olması iş ve özel hayatını şekillendirmek, yön vermek karar aldıkları düğün, dernek, evlilik aşamalarını ertelemeye sebep olmuştu.

Ülkemizde aşı çalışmaların acil bir şekilde hız kazanmasıyla birlikte önlemlerde gevşetildi.

Yasakların kalkması izniyle ertelenen evlilik planları hayata geçirilmeye başlandı.

Kademeli normalleşme sürecinde, evlenmek isteyenlere de müjde verilince izdivaç yapmak isteyenler tarih almak için, nikah salonlarına akın ettiler.

Tarih olarak aynı gün, aynı tarih, aynı saat dilimleri ve yıl seçimi evlenenler için çok büyük anlam ifade ediyordu.

Hatta o belirli güne denk gelmesini dile getirenler, bugünde doğan bebeklerin şanslı olduğu söyleniyor.

Nikah tarihlerini 02.02.2022 tarihine denk getirerek özel ve akılda kalıcı bir tarih yapmak isteyen çiftler, evlendirme salonlarında yoğunluk oluşturdu.

Bu özel tarihte evet demek için yoğunluk oluştu... Bu durumda evlilik talepleri fazla olunca nikah memurları da bu mutlu ana tanıklık edip fazla mesai yaparak nikah kıyımını gerçekleştirdiler.

Evlenen çiftlerden biri de çok değerli arkadaşım Yıldız''ımın yeğenleri Seçkin Aksoy Yıldırım aşkıyla yabancı gelinimiz Yuliyana Stoyanova''ya aşık olmuş. Neden bugünü seçtiniz diye sorduğumda ilginç cevap ortaya çıktı.

Bizimki ilk görüşte aşk diyorlar. Her şey çok hızlı gelişti. Büyüklerim hep derdi. Nasibin su akar yolunu bulur diye..

Evlilikten çok korkuyordum. Ben sevemem. Evlenmem diyordum.

Siz de büyüklerim gibi neden diye soruyorsunuz.

Gülümsüyor.

Aşık olmakla, bu kızı alacağım demekle olmuyor ki..

İşin ciddiyetine başlayınca direkt ev, eşya, düğün dernek fiyatı toplam ne masraf çıkarır diye düşündükçe düşünüyorsunuz. Uykusuz geceler başlıyor. Gülüyor.

Nerden başlayacağına karar veremiyorsunuz.

Her şey ortada. Ekonomik olarak cesaretim yoktu. Eşimin kararı nasıl olur. Kız tarafının beklentisi ne olur. Ailesi karışır mı.. Şartlar zorlaşır mı...

Her şey ateş pahası. Her şeye zam üstüne zam geliyor. İzdivaca kalkıştığımızda ne masraf çıkar kestiremiyordum.

Düğün yapsam kenarda birikimim çok yoktu. Her şey de çok hızlı ilerleyince, uzatmak istemedik. Yoksa uzadıkça uzuyor. İşin içinden çıkamıyorsunuz. Benim gibi düşünen birçok kişi eminim vardır.

Dedik bir yola çıkalım. Dedim ben sana aşık oldum. Ya olacak. Ya olacak. Başka çaresi yok. Durum bu. Kız da bana aşık olduğunu dile getirince çok mutlu oldum. İki ayda karar verdik. Üçüncü ayda nikah masasına oturduk.

Yüzüklerimizi aldık. Tarih düşünmeye başladık. Hemen yüzüklerimizi takıverdik. Büyüklerimizin eşliğinde.

Büyüklerim demişti. Birbirinizin kısmeti iseniz her şey bir anda olur. Birbirinize güç olur. Zorlukları aşarsınız diye.

Yaradan kolaylığını verdi. Gerçekten de öyle oldu.

Zaten 14 Şubat Sevgililer Günü''ne de sayılı günler kaldı. Eşimle bugünü de birlikte eş olarak kutlamak çifte mutluluk birbirimize.

Hatta işin komikliğini söyleyeyim. Çok heyecanlı ve çok mutluyduk. Her şey o kadar hızlı ilerledi ki aksamadan, biz şaşkınlık içerisindeyiz. Kalp çarpıntısından ölüyoruz. 2 Şubat 2022 gününe tarih alındı. Saat 14.30 sularında nikahımız kıyıldı. Hiç ayrılmamak için evet dedik. Hatta yüzüklerimizi çıkarttık ki nikah öncesi.

Nikah kıyımı evet dedikten sonra bir birimize kameralar karşınızda şahitlerin huzurunda tekrar takarız diye ...

Nerde.. Gülmeye başlıyor.

Nikah cüzdanımızı Beşiktaş evlendirme salonunda unuttuk. Yüzüklerimiz de cebimizde kaldı. Eşim Yuliyana Stoyanova ile araca bindiğimizde ilk tartışmamızı yaptık. O bana, ben ona nasıl unutursun, diye eve gidene kadar hem gülüp hem de sesimizi biraz yükselterek tatlı bir atışmamız oldu. Araçta yüzüklerimizi hiç çıkarmamak için yeniden taktık.

Neyse ki bugünün rakamına uğuruna ikimizde inanıyoruz. Çok mutluyuz. Hâlâ evlendiğimize inanamıyoruz. Şaşkınlığımız mutlulukla üzerimizde diye konuşma uzayıp gidiyor.

Evlilik kurumu çok kutsal ve özeldir. Bu başarıyı gösteren herkesi tebrik ederim. Ne diyelim. Kendilerine çocuklarına anlatacakları, geçmişi hatırladıklarında güzel, hoş bir anı kalmış. Her şey gönlünüzce olsun.

2 Şubat günü evlenen tüm çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları