AKP, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapıyor mu?

AKP, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma yapıyor mu?
EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak, AKP'nin EYT konusunda bir çalışmasının olup olmadığı sorulması sebebiyle açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, katıldığı canlı yayında açıklamalar yaptı. Özüpak, EYT mağduriyetinin toplumsal bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, “Yerli ve milli formül belli. Anayasal haklarımızın geri verilmesi” dedi.

EYT’nin şu an gündeme gelmesi EYT''lilerin seçim yatırımı olabileceği bir nabız yoklaması olduğunu belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Hiç yayınlanmadığımız kanallarda yer alıyoruz" dedi

"Cumhurbaşkanımız ya da Çalışma Bakanımızdan ‘evet bir çalışma yapıyoruz’ açıklamasını duymadıktan sonra bize de inandırıcı gelmiyor." açıklaması yapan EYTFED Başkanı Gönül Boran Özüpak, "EYT’liler anayasal haklarından mahrum bırakıldı. 4447 sayılı yasanın geriye işletilmesinden vazgeçilmesini istiyoruz. Bu iptal edilirse sorun çözülmüş olacak" şeklinde cümlelerine devam etti.

Yerli ve milli formüllerinin belli olduğunu söyleyerek iktidara bir çözüm önerisinde de bulunan EYTFED Başkanı Özüpak, "4447 sayılı yasanın mağduriyetimize neden olan düzenlemesinin iptali" ifadesini kullandı

AKP''nin ''10 kombinasyon denedik ama olmadı'' demesini hatırlatan EYTFED Başkanı Özüpak, "şimdi ne oldu?" şeklinde soru yöneltti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, konuşmasının devamında şu şekilde devam etti:

Zaten formül belli. Detaylar nasıl şekillenecek biz de merakla bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Çalışma Bakanımızdan randevu bekliyoruz.
Türkiye şartlarında 68 yaşında emeklilik zor. EYT’liler şu an 45-50 yaş ortalamasında. Bizler işsiziz, bizim çocuklarımız işsiz. Çocuklarımıza harçlık veremez haldeyiz. İşsiz kalan binlerce arkadaşımız var. Devlet dahil 35 yaşının aşmamış iş ilanı yayınlıyor. Bizim yaş kitlemiz ne yapacak?

Çözüm yönündeki haberler inşallah yeni mağduriyetlere yol açılmaz. EYT’nin tek bir formülü var. 4447’nin geriye işletilmesinin iptali. Primlerimiz vergilerimiz peşinen kesildi. 16-17 yıl yaş haddi bekleyecek arkadaşlarımız var.
Bize vaat vermesinler, sadece icraatta bulunsunlar. EYT’liler artık söze vaade kanmıyorlar.”

Sunucunun sorduğu "AKP kulislerinde EYT ile ilgili bir kanun hazırlığı dedikodusu ya da böyle bir kulis bilgisi size ulaştı mı?" sorusuna ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, şu cevabı verdi;

"Biz de sosyal medyadan duyduk. Dün ve bir önceki gün bütün sosyal medyada, hiç bizi yayınlanmayan ağzına almayan kanallar Cumhurbaşkanımızın talimatı ile EYT''liler için formüller hazırlanıyor diye haberler çıktı.
8 Eylül''de bizim Ankara''da da "Çift dikiş yapacaklar" cümlesine istinaden bizim bir basın açıklamamız olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı Biz Çift Dikiş yapmak istemiyoruz dediği bir süreçte. Burada Çalışma Bakanlığı''na ziyaretimiz oldu.

Sayın Vedat Bilgin beyle esasında görüşmek istedik ama orada bakan yardımcısına yönlendirildik. Orada alamadık ağzından bir şey. Yani bir çalışma var mı yok mu bu maalesef bir bilgi alamadık. Çok küçük nüanslarla çok da temkinli konuştular.
Oysa ki biz sorunumuzun çözümü için orada ''ne yapacaksınız?'', ''Ne edeceksiniz?'' haliyle bir orta yol bulunsun bir çözüm üretilsin taleplerimizle de gitmiştik ama alamadık. Basına yansıyanlara göre de ''Ateş olmayan yerden duman çıkmaz'' misali algıladık. seçimin ayak sesleri olarak algıladık."

İlgili Haberler