Facebook'un sahibine ilk film yetmedi: Zuckerberg'in hayatı film oluyor

Facebook'un sahibine ilk film yetmedi: Zuckerberg'in hayatı film oluyor
Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın birleştirildiği yeni adıyla Meta şirketinin kurucusu olan Mark Zuckerberg'in hayatı yeniden filme alınacak. Mark Zuckerberg'i konu alacak filmin üç bölüm kısa kısa bölümlerden oluşacağı ortaya çıktı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; BBC tarafından hazırlanan Mark Zuckerberg belgeselinin, Facebook’un 20. yıl dönümünde yayınlanacağı duyuruldu. Zuckerberg’in Harvard Üniversitesi yıllarındaki macerasından başlayacak olan yapımın, Facebook’un hikayesini yeniden ele alacağı açıklandı.

Facebook’un kuruluşuyla ilgili yıllardır birçok teori ortaya atıldı. Harvard’da okuyan Winklevoss kardeşler, Facebook projesinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek, Mark Zuckerberg’e dava açtı. BBC ise belgeselde bu konuya da açıklık getireceğini belirtti.

BBC’nin açıklamasına göre üç bölüm olarak tasarlanan belgesel, “kilit oyunculara, şirket içinden tanıklıklara, kişisel dergilere ve nadir arşiv materyallerine” yer verecek. Bu sayede Zuckerberg’in hayatından tüm bilinmeyenler bütün yönleriyle ele alınacak.

TV yapım şirketi Mindhouse, BBC adına belgeseli hazırlayacağını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Minhouse Kreatif Direktörü Nancy Strang, “sosyal medya devinin ve arkasındaki adamın olağanüstü hikayesini” çekeceklerini söyledi.

Belgeselde Facebook’un veri skandallarına yer verilip verilmeyeceği ise şu anda belli değil. Bildiği üzere Mark Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı yüzünden hakim karşısına çıkmış ve güvenlikle ilgili soruları yanıtlamıştı.

Ayrıca 2010 yılında David Fincher’ın yönetmenliğini yaptığı Sosyal Ağ (The Social Network) isimli bir film daha bulunmaktadır.

İlgili Haberler