Facebook'un sahibi hükümete kafa tuttu: Mark Zuckerberg’ten beklenmeyen hamle

Facebook'un sahibi hükümete kafa tuttu: Mark Zuckerberg’ten beklenmeyen hamle
Facebook'un (Meta) CEO'su Mark Zuckerberg, Haber Medyası Pazarlık Yasası üzerine Avusturya hükümetiyle karşı karşıya geldi. Facebook'ta yayınlanan haberler üzerine bir görüşme gerçekleştirildi. Kazanan taraf belli oldu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Avustralya, Facebook ve Google ile yayınlanan haberler üzerine bir görüşme gerçekleştirildiğini açıkladı. Hükümet Facebook''un içeriklerine bağlantı verme hakkı için her ikisinin de yerel haber kuruluşlarına ödeme yapmasını gerektiren Haber Medyası Pazarlık Yasası üzerinde durdu.

Facebook geri adım attı. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Avustralya’da haber bağlantılarını paylaşmayı durdurabileceğini dile getirdi. Fakat bununla yetinmeyerek hükümeti hedef aldı.

WSJ (Wall Street Journal) tarafından yapılan bir paylaşıma göre; Facebook, yaşanan bu durumun ardından müzakerelerde elini güçlendirebilmek için bazı sert hamleler yaptı. Bunlar arasında ülkedeki hayır kurumlarının ve Avustralya Meteoroloji Bürosu gibi kuruluşların haberlerinin paylaşılmasını engellemekte yer aldı. Ayrıca işi sayfa kapatmaya kadar götürdüğü belirtiliyor.

İlgili Haberler