Farelerden bulaşan yeni hastalık patladı. Teker teker hastaneye koştular. İşte belirtileri

Farelerden bulaşan yeni hastalık patladı. Teker teker hastaneye koştular. İşte belirtileri
İsrail’de 50 kişinin, farelerden kaynaklı bir hastalık nedeniyle hastaneye başvurduğu öğrenildi. İsrailli yetkililer, bu kişilerin Kuzey’deki derelerle temas ettiğini ve vatandaşların derelerle temas kurmaması gerektiğini açıkladı.

İsrail’de yayın yapana News Walla sitesinde yer alan habere göre, İsrail’de farelerden bulaşan hastalık nedeniyle panik yaşanıyor. Şu ana kadar hastalık belirtisi gösteren 50 kişinin hastaneye başvurduğunu ve bu kişilerin tedavi altına alındığı açıklandı.

İsrailli yetkililer, hastaneye başvuran kişilerin Kuzey’deki derelerle temas ettiği ve derelere hastalığın da farelerden bulaştığını açıkladı. Kuzey’deki derelerin isimlerini sayan yetkililer, vatandaşların ikinci bir talimata kadar bu derelerden uzak durmasını istedi.

Hastalığa yakalanan bazı kişilerin belirti göstermediği kaydedilirken, hastalığın belirtilerinin ise ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, kusma ve karın ağrısı olduğu öğrenildi.

Bakanlık yetkilileri, acil olarak derelerden numune alındığını ve bu numunelerin incelenmeye başladığını açıkladı. Ayrıca, hastalık için de ‘fare hastalığı’ tanımı yapıldı.
 

Kaynak: News Walla