Fatih Portakal, Sağlık Bakanlığı'nın korona verileri hakkında çok önemli detayı açıkladı. Yeni kanalında söyledi

Fatih Portakal, Sağlık Bakanlığı'nın korona verileri hakkında çok önemli detayı açıkladı. Yeni kanalında söyledi
FOX TV’den ayrılan Gazeteci Fatih Portakal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı korona virüs rakamlarındaki vaka ve hasta ayrımındaki tartışmalara ilişkin Türk Tabipleri Birliği Başkanı’ndan aldığı bilgileri YouTube kanalından aktardı.

FOX TV’den ayrılan ve geçtiğimiz günler YouTube kanalını aktif kullanmaya başlayan Gazeteci Fatih Portakal, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Fincancı Korur ile konuştu. Portakal, o konuşmanın tüm detaylarını kişisel YouTube kanalından paylaştı.

Portakal, Korur’a yönlendirdiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka ve hasta ayrımına ilişkin tartışma yaratan sözlerine aldığı yanıtı takipçilerine aktardı.

PCR testlerinin pozitif çıkması durumunda Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) bunun açıklanması gerektiğini söylediğini belirten Portakal, bu uygulamanın Türkiye’de yapılmadığını ifade etti.

Portakal ayrıca, TTB’nin PCR testi negatif çıkmasına rağmen eğer klinik bulgular korona virüs hastalığını gösteriyorsa, bunun da turkuaz tabloya geçmesi gerektiğini söylediklerini aktardı.

Korur’un “Tıp biliminde olgu eşittir vaka eşittir hasta anlamına gelir” sözlerini aktaran Portakal şöyle devam etti:

Sayın Bakan’ın bunu bilmemesi mümkün mü? Tabii ki değil. Peki ne amaçla vaka ve hasta ayrımına gidiyor Türkiye? Bunu zaman gösterecek. Benim aklıma gelen ilk cevap şu; vaka ve hasta ayrımını yapıyor ki büyük miktarda hastalanan veya taşıyıcı olan insanı toplumla paylaşmamak için.

"PCR testi negatif çıksa dahi klinik bulgular korona virüsü işaret ediyorsa vaka sayılmalı"

portakal-008.jpg