Faturasını ödeyemeyen kadın yardım istedi, vakıf müdürü yaka paça dışarı attı

Faturasını ödeyemeyen kadın yardım istedi, vakıf müdürü yaka paça dışarı attı
Elektrik faturalarını ödeyemediği gerekçesiyle Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım istemek için giden bir kadının, vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

Elektrik faturalarını ödeyemediği için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne yardım için giden bir kadın, vakıf müdürü tarafından yaka paça dışarı atıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Tarsus’ta yaşanan olay bu iktidarın ve kadrolarının ne kadar gaddarlaşabileceğini ortaya koyuyor" dedi.

DARP EDİLEN KADINA CEZA

Kadının elektrik faturalarını yatıramadığı için Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın müdürüyle görüştüğünü, müdürün kadını darp ettiğini ifade eden Başarır, "Daha sonra kolundan tutup devletin bir makamından, kaymakamlıktan dışarıya atmaya çalışıyor. Kadın kendisine tepki verince şikayet ediyor ve faturasını ödeyemeyen bu kadın mahkeme tarafından 2 bin 700 TL adli para cezasına çarptırılıyor" dedi.

Cezaya mahkum edilen kadının bu cezayı ödeyemediğini, bu adli para cezası karşılığında devletin bir kurumunda bedelsiz çalıştırıldığını ifade eden Başarır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşte Türkiye’de sosyal devletin geldiği nokta bu. Ben bir Mersin Milletvekili olarak o müdürü bir dakika daha o makamda istemiyorum. Gerekeni yapın, görevden alın. Onların görevi vatandaşa eziyet etmek değil, gelen kadınlara, annelere, babalara kapıyı göstermek değildir. Onların görevi bu kadınlara, annelere, babalara yardım etmektir. Böyle bürokratları Mersin’de istemiyoruz.”

İlgili Haberler