Ali Koç, Emre Belözoğlu kararını açıkladı

Ali Koç, Emre Belözoğlu kararını açıkladı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensupları ile yaptığı toplantıda Emre Belözoğlu ile ilgili soruları yanıtladı. Koç, Belözoğlu'nun teknik direktörlük görevine devam etmeyeceğini açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Başkan Koç, Emre Belözoğlu ile yola devam etmeyeceklerini açıkladı.

"YABANCI HOCA KARARI VERDİK"

"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu''na hizmetleri için teşekkür ediyorum." diyen Başkan Ali Koç, "Emre Belözoğlu''nu da riske atmamak adına yabancı hoca kararı verdik. Emre, düşünmek için zaman istedi ama çok sıcak baktığını söyleyemem" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısı düzenliyor. Koç''un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Toplantıyı niye bugüne bıraktık? Dün yapılan açıklamaları beklemek istedik. Endişemiz vardı. Pazar günü sokağa çıkma yasağının devam edecek olması. Bu neden endişe vericiydi? 5-6 Haziran''da olağan seçimli genel kurulumuzu yapacaktık. Kısıtlamalar 1 Haziran''a kadar uzatılınca yeni tarih belirledik ve 12-13 Haziran''da gerçekleştireceğiz. Olmadığı takdirde, yarın geceye kadar yeni duyuru yapacağız. Onu yaparsak da seçim 25-26''sına kalacak.

- İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur. Duyumlarımızdan bazı endişelerimiz vardı, dünkü açıklamaları beklemek istedik. Pazar günü kısıtlamaların devam edeceğini hesap edemedik. Yeni bir duyuru yapmamız gerekiyor. 12-13 Haziran''ı 1 gün geriye çekmek, hukuken mümkün değil, mahkemelik bir konu bile olabilir.

"ZORLU SEZONU, DİLMEN, TATLI SEZONLARI..."

- Herkesin vakıf olduğu bir konu var, nisan ayında şampiyon, yok efendim Zorlu sezonu, Dilmen, Tatlı sezonları... Sonuç ortada. Bunları dillendirenler, bir daha bu konulara girmiyorlar. Bu bir norm haline geldi. Bu herkesi ilgilendiren ve bir o kadar da rahatsız eden bir konu. Bu her sene devam ediyor. Bundan sonra sistemi değiştiremiyorsak, kendimizi değiştireceğiz demiştim.

- Biz aslında yönetime ilk geldiğimizde, eski köye yeni adet getirmek istedik. Birlik ve beraberlik içinde olmazsak, ortak çıkar ve sorunlarımızı çözemeyeceğimizi belirttik. Bazıları tarafından gerçek dışı bir tavır olarak düşünülmüş olabilir. Saf olmayı, dürüst olmayı, manipüle yapmaktan uzak tavrımı umarım devam ettiririm. Bu sektörde bu tarz operasyonları değiştirmemiz gerekiyor.

"TÜM ALGILAR VE İFTİRALAR FENERBAHÇE ÜZERİNE"

- Şöyle sormak lazım; niye Fenerbahçe? Bu Fenerbahçe''nin büyüklüğüyle paralel bir durum belki de. Bir rakibimiz seçime gidecek, çoklu aday var. Ama hiçbir aday dilinden Fenerbahçe''yi düşürmüyor. Bunu Fenerbahçe''de göremezsiniz. Ya da 3 takım şampiyonluğa oynuyor, uzun zamandır böylesini görmemiştik. Hele ki bu takımlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ise... Dikkat edin, tüm algılar ve iftiralar Fenerbahçe üzerine. Bu tavırlara şaşırmadık, üzüldük. Bunlar Türk futbolunun marka değerine, gidişatına zarar veren konular.

- Başında ben ne demiştim? Umarım tüm başkanlık dönemim bir hocayla geçer diye... Ama ne yazık ki kan uyuşmasını hiçbir hocayla sağlayamadık. Bu değişiklikleri yaptıkça, takım sinerjisinden alınan sonuçlara kadar her şey etkileniyor. Biz de aynı hocayla devam etmek isterdik ama olmadı. Bir kere Emre Belözoğlu''na ben müteşekkirim. Yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Ben Emre''yi yöneticiyken tanıdım. Kaptan olarak geri döndükten ve başkan olduktan sonra daha yakından tanıma fırsatı buldum. Saf duygularla, elinden gelenin en iyisini yaparak çalıştı. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, yeri geldiğinde kendi cebinden koyarak elini taşın altına soktu.

"EMRE BELÖZOĞLU''NA TEŞEKKÜR EDERİM"

- 10-15 sene sonra Emre Belözoğlu çok başarılı olacak. Ama bugün kredimiz yok. Bu riski alamayız. Emre için de haksızlık olacak. Sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç olarak, Emre Belözoğlu''na hizmetleri için teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı bu süreç içerisinde vermiş oluruz.

"ŞAMPİYONLUĞU SİVAS MAÇINDA KAYBETTİK"

- Biz şampiyonluğu Sivas maçında kaybettik. Bazı taraftar kızacak, evet bizim 14-15 puan gitti. O yapılanlara rağmen sonuna kadar geldik. Biz Sivas maçında kaybettik, bizim futbolcularımız kaybetti. Ancak o diğer unsurlar olmasa Sivas maçına kalmazdı bu iş.

"4-5 NOKTA ATIŞI TRANSFER YAPACAĞIZ"

- 4-5 nokta atışı transfer yapacağız. Gençleri saymıyorum. Onları alıp kiralayacağız. Minimum 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet, belki de ya 1 sağ bek ya 1 sol bek, fırsat transferleri var karşımızda. Bunları yapacağız.

"BELKEMİĞİ OYUNCULARLA İLGİLİ KOLAY KOLAY HAMLE YAPMAYACAĞIZ"

- Bizim takımımız baştan kurgulanmaya ihtiyacı olmayan, yüzde 70''i hazır, belki reddedemeyeceğimiz bazı teklifler alacağız. Şu an elden çıkarmak anlamında hiç kafamızda olmayan oyuncular için teklif gelebilir. Belkemiği olan oyuncularla ilgili kolay kolay hamle yapmayacağız.

"TEK BİR VAADİMİ TUTAMADIM"

- Ben tek bir vaadimi tutamadım. Altyapıya örnek ve dünya çapında bir tesis yapmaktı. 7 milyon euro bütçemiz var. Başvurular var. Arazi var. Ben o tesisi yapacağım burada. İnanılmaz sıkıştık Dereağzı''nda. Samandıra''da ek inşaat ile 12 oda çıkarmaya çalışıyoruz. Bahsettiğim arazi Samandıra''ya yakın. Parası da hazır. Yetkililere söylüyorum, paramız da planlarımız da var. Türk futboluna örnek tesis olacak. Düğmeye bassak 1 sene sürer.

"BİR KULÜP SATIN ALACAĞIZ"

- 2. ve 3. Lig''de bir kulüp satın alacağız. Kiraladığımız oyuncuların çoğu süre almıyorlar. Kendi takımımızda olduğu takdirde pek çok oyuncuyu deneme imkanı yakalarız. 

"HAZİRAN AYININ 3.HAFTASI HOCA BELLİ OLUR"

- Teknik direktör kampta olmasını istiyoruz. Ne kadar erken o kadar bizim avantajımıza. Yolları arayacağımız oyuncular için harekete geçeceğiz. Temennim yeni teknik direktörün yarın belli olması. Ama tahminim Haziran''ın 3. haftasına kadar belli olacak. Teknik direktör için tercihimiz daha çok Portekiz, Almanya üzerinde.

İlgili Haberler