Hamaney, ABD ve Fransa’yı topa tuttu

Hamaney, ABD ve Fransa’yı topa tuttu
Hamaney, ABD ve Fransa’yı topa tuttu

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’yi emperyalistlerin başı olarak nitelerken, Fransa’yı da İsrail

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’yi emperyalistlerin başı olarak nitelerken, Fransa’yı da İsrail’in önünde diz çökmekle suçladı

 

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Gönüllü Milis (Besic) Günü’nde yaptığı konuşmada, İslam rejiminin mücadelesinin emperyalistlerle olduğunu vurgulayarak, “Biz tüm halklarla iyi ilişkiler kurmayı talep ediyoruz. Hatta ABD halkı ile de düşmanlığımız yok. Bizim sorunumuz ve mücadelemiz ABD hükümeti ve emperyalistlerle. Bugün emperyalistlerin başında ABD hükümeti geliyor” ifadesini kullandı. Emperyalist rejimlerin en bariz özelliklerinden birinin kendilerini üstün görmeleri olduğuna işaret eden Hamaney, “Emperyalistler kendilerini ve toplumlarını diğer insanlar ile toplumlardan daha üstün gördüklerinde, her şeyi ve herkesi ikinci plana attıklarında dünya ile etkileşimde yanlış ve tehlikeli bir denklem meydana gelir” diye konuştu.

 


“ABD yetmedi, İsrail”
İsviçre’nin Cenevre kentinde başlayan üçüncü tur nükleer müzakereler öncesi sert açıklamalar yapan İran dini lideri  Hamaney, Fransa’yı da hedef aldı. İkinci tur görüşmede tarafların anlaşmasını son anda engelleyen Fransa’yı sert şekilde eleştiren Hamaney, “Fransız yetkililer sadece ABD’nin önünde boyun eğmekle kalmıyor aynı zamanda İsrail rejiminin önünde de diz çöküyor” dedi. İran dini lideri Ali Hamaney, herhangi bir ülke ismi vermeden şu açıklamayı da yaptı: “İran, saldırganların yüzüne unutamayacakları bir tokat atacaktır” şeklinde konuştu.  İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelere de değinen Hamaney, “Hükümeti destekliyoruz. İran milletinin başta nükleer enerji olmak üzere tüm haklarının kabul edilmesi ve kayda geçilmesinde ısrar ediyoruz” dedi. “Kırmızı çizgiler mevcut ve bellidir. Yetkililer de bu sınırlara riayet etmekle sorumludur” diyen Hamaney, müzakerelerin ayrıntılarına müdahale etmeyeceklerini söyledi.