Fırtına'da forvetler sustu goller duran toplarla geldi

Sezona büyük hedeflerle başlayan Avrupa'da sert esen, ligde ise ilk 5'e oynayan Trabzon'un golcüleri deplasmanda sessiz kalırken, ağlar diğer oyuncularla havalandı. 3 kulvarda atılan 37 golün 17'si serbest atışlardan gelirken, Medjani, Yusuf, M. Ekeci, Özer ve Mustafa Akbaş kurtarıcı oldu. Vahid Halilhodjic'in takımın başına ikinci kez getirilmesiyle sezona başlayan Trabzonspor'da ilginç istatistikler yaşanıyor. Bordo-mavililer Boşnak çalıştırıcı ile tarihinin en fazla transferlerinden birine damga vurdu. Cardoza, Bosingwa, Medjani, Constant ve Mehmet Ekici gibi yıldız oyuncuların renklere bağlanması camiada büyük heyecan oluşturdu. Ancak sezonun geride kalan ilk 14 haftasında özellikle ligde beklenen olmadı. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkmayı başaran Karadeniz ekibi, geniş futbolcu kadrosuna rağmen Süper Lig'deki hedefinde büyük sapma olunca Halilhodzic gönderilmiş yerine Ersun Yanal getirilmişti.


Nefesleri kesen maç

Yanal'la yeniden esmeye başlayan Fırtına G.Saray, G.Birliği ve Rize'yi farklı yendi ancak kupada sessiz kaldı. Son Bursa maçında ise muhteşem oynamasına rağmen 1 puanla sahadan ayrıldı. Ancak bu süreçte golcüler susarken takımın yükünü diğer oyuncular çekti. 7 maçta 8 gol atıp kalesinde 11 gol gören Karadeniz ekibinde, ağları Medjani ve Yusuf Erdoğan (2), Mehmet Ekici, Özer ve Mustafa Akbaş havalandırdı. Ayrıca bu sezon üç kulvarda toplamda atılan 37 golün 17'si serbest atışlardan kazanıldı. Bunun son örneği Bursaspor maçında yaşandı. Yusuf frikikten gol bulurken 3. golü M. Akbaş kornerden gelen topla kaydetti. Mehmet Ekici ise bu sezon köşe vuruşlarıyla 5 gol attırarak öne çıkan isim oldu. Karadeniz ekibi bu sezon en etkili oyunlarından birini önceki gün yoğun yağmur altında Bursaspor karşısında oynadı ancak rakibi de fırtına gibi esince, birbirinden güzel 6 golün atıldığı maçtan beraberlik çıktı. Seyir açısından nefesleri kesen mücadelede bordo-mavili oyuncuların sergilediği  performansları şöyle: 

Fatih Öztürk: İyi gününde değildi. Hatalı goller yedi.

Bosingwa: Kaptan Jose Bosingwa'nın yüksek performansı Beşiktaş maçı ile adeta durdu. Bursa'sa karşısında da alkışlar alan performansından uzak kaldı.

Medjani: Defansa liderlik yapması beklenen Medjani, Belkalem'in yerini dolduramadı. Mustafa Akbaş ile anlaşamayınca rakibinin fazla posizyona girmesine fırsat verdi.

Mustafa Akbaş: Ara sıra forma şansı bulan Mustafa Akbaş, fornuda değildi. Hatalar yaptı ancak attığı golle kendisini affettirdi. Constant: Geçtiğimiz haftaya oranla daha iyiydi ancak bilinen performansında uzak kaldı.

Fatih Atik: Çok mücadele etti. Görev adamı olarak iyi bir görüntü verdi. Atılan iki golde katkısı büyük oldu. Ancak bazı pozisyonlarda üzdü.

Mehmet Ekici: Önceki maçların süper adamı, Burasa karşısında kendisini arattı. Yine de kornerden attırdığı 3. golle alkış aldı.

Özer Hurmacı: Takımı sırtlayan Özer görüntüsünü vermedi ama attığı beceri dolu golle takdir topladı.

Yusuf Erdoğan: Maç boyunca istekliydi. Aattığı frikik golüyle şapka çıkartırken takımı ateşleyip iyi bir görüntü çizdi.

Sefa Yılmaz: Geçtiğimiz haftanın yıldızı, Burasa'da iyi niyetli olarak mücadele etti. Ancak ön plana çıkacak bir oyun sergilemedi.

Yatabare: Trabzonspor'un ilk golünü saymazsak sahada varlığı tartışıldı. Sadece Özer'in attığı gol öncesi verdiği pas alkışlanacak türdendi. 

İshak Doğan: Oyuna 2. yarıda dahil oldu. Aksayan sol bekte rakibe fırsat tanımadı ve iyi bir mesaj verdi.

Waris: Maça ikinci yarıda girdi. Trabzonspor'un ihtiyacını karşılayamadı. 

Cardozo: Oyuna geç dahil oldu. Az sayıda bulduğu pozisyonları da değerlendiremedi.

Yazarın Diğer Yazıları