Bakanlıktan Abdulkadir Selvi'ye sızdırıldı | Fiyat artışlarına yapılacak müdahale ortaya çıktı

Bakanlıktan Abdulkadir Selvi'ye sızdırıldı | Fiyat artışlarına yapılacak müdahale ortaya çıktı
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, fiyat artışlarıyla mücadelede yeni destekler geleceğini söylerken, KDV oranlarının düşürüleceğini iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, iktidarın fiyat artışlarını önlemek için bir dizi önlem almaya hazırlandığını öne sürerek ''kur korumalı TL vadeli mevduat hesabıyla dövizdeki gerilemeyi sağlayan hükümet, enflasyonla mücadeleyi yeni hedef olarak belirledi'' dedi. "Erdoğan, 2022 yılını enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele yılı ilan etti" diyen Selvi, hayat pahalılığı ve fiyat artışlarıyla mücadele sürecinin başlatılacağını iddia etti.

KDV indirimi geleceğini aktaran Selvi, şu ifadeleri kullandı:

Abdulkadir Selvi, gıda, sağlık ve dayanıklı tüketim maddeleri gibi farklı KDV oranlarının teke indirilmesinin amaçlandığını öne sürerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın etiketlerde indirimi sağlamak için çalıştığını öne sürdü. "Önemli olan, yüzde 18’lik KDV oranının fiyat indirimine yol açacak şekilde düşürülecek olması. Bu çalışmaların sonuçları piyasalar açısından önemli olacak" diyen Selvi ''asıl önemli olan''ın fiyat artışlarıyla canı yanan vatandaşın fiyatlarının indiğini cüzdanında hissetmesi olduğunu belirtti.

İlgili Haberler