Can Ataklı, Süleyman Soylu'nun ikinci plana itildiğini yazdı

Can Ataklı, Süleyman Soylu'nun ikinci plana itildiğini yazdı
Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında, önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 4 günlük sokağa çıkma yasağından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun haberinin olmadığını iddia etti.

Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında dikkat çeken bir iddiada bulundu. Ataklı, 23 Nisan’dan itibaren uygulanacak 4 günlük yasak ile ilgili Sarayın önceden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya haber vermediğini belirterek, konuyla ilgili ispatları hem bugünkü yazısında hem de Tele1'deki Gün Başlıyor programında paylaştı.

Ataklı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

Önceki akşam Erdoğan, bu kez 4 günlük sokağa çıkma yasağını ilan etti.

Gerçi buna sokağa çıkma yasağı değil de sokağa çıkma kısıtlaması adı verilmiş.

Çünkü ilk iki gün alışveriş için saat 09.00-14.00 arası denetimli bir serbestlik sağlanacak.

Hafta sonu ise yine tam yasak var.

Bu arada Soylu’nun da bir anda kenarda tutulduğuna tanık olduk.

Kamuoyunda belki pek hissedilmedi ama dikkatli gözler durumu fark etti.

Geçen hafta, sosyal medyada kaynak da belirtilerek, 23 Nisan ile hafta sonunun birleştirileceği ve sokağa çıkma yasağının 4 gün boyunca uygulanacağı haberleri dolaştı.

Buna yalanlama Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi.

Muhtemelen kendisine bu konuda bilgi verilmediği için; Bakan Süleyman Soylu, “Benim böyle bir kararım yok, yine yalan haberler peşindeler” diye düşündü ve emniyete şu açıklamayı yaptırdı; “Bugün bir kısım sosyal medya hesaplarından İçişleri Bakanlığı’nca, önümüzdeki hafta 23-24-25-26 Nisan ve 01-02-03 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konularla ilgili olarak resmi makamlarca yapılacak açıklamalara itibar etmeleri gerekmekte olup bu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli tahkikatlar başlatılmıştır.”

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi Süleyman Soylu, “Böyle bir şey kesinlikle yok” diyor, hayli iddialı olarak ve “bu söylentileri çıkaranlar hakkında da soruşturma yapıldığını” ilan ediyor.

Sonuç: “Kesinlikle yalan” denilen sokağa çıkma yasağı gerçekleşti.

Süleyman Soylu, farkında olarak/olmayarak karizmasını çizdirdi.

Şimdi merak ettiğim şu; 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacağını söyleyen ve hakkında soruşturma açılanlar ne durumda? Soruşturmalar devam edecek mi, yoksa durdurulacak mı?

Ve tabii en önemlisi Süleyman Soylu bir anda kenarda bırakılmasını nasıl değerlendirecek?