“PKK, yasal altyapı çabuklaşmalı diyor”

“PKK, yasal altyapı çabuklaşmalı diyor”
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, terör örgütünün Kandil’deki elebaşılarından Sabri Ok’un ilkbaharda ayaklanma yapacakları açıklamasının “istihbarat” olarak değerlendirilmesini istedi.

Haber: Hanife Açıkalın

Ok’un MİT’in Oslo görüşmelerinde bulunduğunu anımsatan Tantan, “PKK, ihanet sürecinin hukuki altyapısının hazırlanmasını istiyor. Bunun yapılmaması halinde baharda ayaklanma olacağı uyarısı yapıyor” dedi.  AKP iktidarının PKK ile IŞİD arasına sıkıştığını söyleyen Tantan, PKK’nın Oslo’da verilen sözlerin tutulmasını istediğini belirterek “Ok’un sözlerini ‘Oslo surecinde belirlenen yasal altyapıları bir an önce parlamentodan geçirin’ tehdidi olarak algılamak gerekir” diye konuştu. Tantan, iktidarın terör örgütü ile pazarlık masasına oturduğunu ve mücadele etmek yerine pazarlığı seçtiğini ifade etti. Tantan, “Hükümet pazarlık yerine PKK ile mücadele etse iktidardan gidecek” dedi.

Seçimler ertelenebilir
PKK’nın baharda saldırıya geçmesi halinde seçimlerin ertelenmesinin gündeme geleceğini ifade eden Tantan, Ok’un sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini söyleyerek şöyle dedi: “Türkiye’ye karşı bir kalkışma hareketi savaş sebebi olursa seçimi ileriye atabilir. PKK’nın bir kesiminin özel kuvvetler şeklinde eğitildiği bir vaka. Hem çok yüksek teknolojik araçlar depolanmış durumda hem de özel kuvvetler şeklinde yetiştirilmiş adamları var.”