Fransa'da askerlerden ikinci uyarı

Fransa'da askerlerden ikinci uyarı
Fransa'da aralarında her rütbeden askerlerin olduğu grup, iç savaş uyarısını yineledi. Cumhurbaşkanı Macron, bakanlar, milletvekilleri ve generallere hitabeden yapılan ikinci uyarıda da, 'ülkede iç savaş çıkacağı ve bu durumda ordunun düzeni sağlayacağı' vurgulandı.

Fransa'da askerlerden ikinci uyarı

Fransa''da bir defa daha emekli askerlerin uyarısı ile sarsıldı. Aşırı sağcı çizgisiyle bilinen Valeurs Actuelles dergisinde yayımlanan ikinci bildiride, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bakanlar, milletvekilleri ve generaller uyarıldı. 

Bildiride, ''Fransa''nın düşmanlarıyla mücadele eden ve 21 Nisan''daki açık mektuba imza atan emekli general, emekli ve muvazzaf subay ile askerlerin, iktidara sorun çıkaran kişiler olarak adlandırıldığı ancak onların tek hatalarının ülkesini sevmek olduğunun'' savunulması dikkat çekti.

''Görevde olan her rütbeden askerlerin, yasa gereği yüzleri açık şekilde kendilerini ifade edemediği ancak sessiz kalmalarının da imkansız olduğu'' ifade edilen bildiride, "Aramızdan bazıları Afganistan, Mali, Orta Afrika ve diğer yerlerde düşman ateşini gördü. Bazıları görev arkadaşlarını kaybetti. Bizim topraklarımızda taviz verdiğiniz İslamcılığı yok etmek için canlarını ortaya koydular" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler