Fuat Oktay Ankara Şehir Hastanesi'nde konuştu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor

Fuat  Oktay Ankara Şehir Hastanesi'nde konuştu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi Aşı Merkezi'ni ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Oktay, "Buradan herhangi bir hastalığı olmayan, sağlıklı ve henüz aşı yaptırmamış, henüz korona virüse yakalanmamış vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyorum" dedi.

Fuat Oktay Ankara Şehir Hastanesi'nde konuştu: Yerli aşı için gönüllü aranıyor

Türkiye''de Sinovac ve BionTech aşıları vatandaşlara uygulanmaya devam ederken, bir yandan da yerli aşı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnsan çalışmaları için de aşı gönüllüleri aranıyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye''deki Kovid-19 aşılarından 3''ünün insan uygulamalarına başlanma aşamasına geldiğini, 4''ünün de laboratuvar ve hayvan denekleri aşamasının tamamlandığını bildirdi.

Ankara Şehir Hastanesi Aşı Merkezi''ni ziyaret eden Oktay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Fuat Oktay şunları kaydetti:

"Son derece güvenli, yani preklinik dediğimiz, klinik öncesi çalışmaların anlamı şu, aşı kimyasal olarak üretiliyor ama gerek laboratuvar gerek diğer çalışmalarla da bunun güvenilir olduğu tespit ediliyor ve insan üzerindeki uygulama aşamasına geçilmiş oluyor. Buradan herhangi bir hastalığı olmayan, sağlıklı ve henüz aşı yaptırmamış, henüz korona virüse yakalanmamış vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyorum. Ne kadar çok gönüllümüz olursa aşı çalışmasında o kadar hızlı şekilde sona geliriz.

Erciyes Üniversitemizin yürüttüğü, FAZ-3 aşamasında bir aşı çalışmamız var. Kısmet olursa nisan sonu itibarıyla son aşamayı uyguluyor olacak. Dolayısıyla burada da gönüllerimize çok daha fazla ihtiyacımız olacak. "

Aşıya erişiminin ticaret veya güç mekanizmasına dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Fuat Oktay, Türkiye''nin her zamanki dik ve ilkeli duruşunu burada da gösterdiğini belirtti.