Yarım düzine gol işte böyle geldi

Yarım düzine gol işte böyle geldi
Avrupa UEFA Uluslar Ligi C Grup 1’de mücadele eden A Milli takımımız Litvanya ile karşılaştı. Futbolumuz küme düşünce “rakipte kalite arama” diye seçeceğimiz yok! Litvanya gruptaki ilk maçında Lüksemburg’a evinde mağlup oldu. Son oynadığı 10 maçta sadece iki galibiyeti var. San Mario ve Bulgaristan’ı yenmiş. İstatistiklerin tümü A milli takımımız lehine. Litvanya milli takımında tanıdık tek isim 1.lig takımlarından BŞB Erzurumspor’da oynayan Novikovas var.
 
A milli takımlar sorumlusu Alman teknik direktör Stefan Kuntz’un istatistikleri için harika bir grup diyebilirim. Galibiyet serisi arka arkaya gelecek türden maçlar. Kuntz kalede Doğan Alemdar’a şans verirken, kadro içerisinde zenginliği artırmak oyuncular arasında rekabeti üst seviyeye çıkarmak için ciddi bir rotasyon yaptı. Üç gün önce oynattığı 6 oyuncuyu kulübeye çekti. Zayıf takımlara karşı kafa olarak tatile çıkan beyinleri saha içine konsantre etmek zordur.
 
Futbol kalitesi açısından bakıldığında oyunun başlama vuruşu ile birlikte topa hükmeden taraf A milli takındı. İlk 15 dakika içinde Doğukan Şinik ile iki gol bulan milliler güç farkını net bir şekilde gösterdi. 2-0’dan sonra futbol kalitesi düşerken oyuncularda “bitse de gitsek” duygusu hakim oldu. Özellikle ilk yarıda pozisyonu bol kalecilerin çok rahatsız olduğu bir 45 dakika olmadı. Düşünün; Kaleci Doğan’ın yere yatmadığı bir ilk yarı izledik.
 
Halı saha formatındaki müsabakanın ikinci yarısı da golle başladı. VAR’ın verdiği penaltıyı Serdar Dursun gole çevirdi. Karşılaşmanın bir saatlık süresi dolmadan fark 3’e çıktı. Kaybedecek bir şeyi olmayan Litvanya daha atak gözükse de istediği, mutlu olacağı o golü bir türlü atamadı. Sahasında en çok yenilen Litvanya ile tarihimizde ilk kez karşılaştık. Bizim açımızdan çok bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Litvanya tarihinde yarım düzine golle iz bıraktığı kesin. Helva gibi gurup.. içerde dört, dışarıda altı. Yıldızı parlayanlarla bu karşılaşma Kuntz’un istatistiklerine artı yazar. İki gol atıp gol kral gibi gözüken Serdar Dursun, Fenerbahçe taraftarına hayal kurdurur. Doğukan kendi piyasasını artırır. B ligi hayırlı olsun..
Gerisi hikaye!

Yazarın Diğer Yazıları