Altay ve Rizespor'a kötü haber

Altay ve Rizespor'a kötü haber

CEVAT KOL / Yeniçağ

İlk yarıda oynadıkları futbol İzmir’in kordonunda beş çayına oturmuş çaylarını yudumlayan iki arkadaş gibiydiler! Pozisyonu az, heyecanı bitmiş bir ilk yarı izledik.

Orta sahası adam eksiltmeyen, pas kayıplarının yüksek olduğu bir müsabakadan gol sesi de çıkmadı. İlk yarıda ev sahibi takımın direğe vuran bir şutunu gördük. Konuk takım Rizespor’un yeni transferleri Yusuf Sarı ve Gedson Fernandes gayretli göründü.

Gedson saha içinde kendini fark ettiriyor. İlk yarıdaki istatistikler birbirlerine çok yakındı. Koşu mesafelerinden tutun, topla oynamaya kadar. Birbirlerini oynatmana üzerine oyun kuran iki takım ilk yarıda golle tanışamadı.

İkinci yarı biraz daha hareketli başladı. Golü bulmaları için VAR bile devreye girdi. Maçın hakemi Fırat Aydınus’u pozisyonu izlemeye çağırdı. Aydınus ağır abi edası ile gidip izledi. Penaltı yok dedi. İlk yarıda Altay direğe takıldı, ikinci yarı da ise Rizespor her şeye takıldı.

VAR’a, direğe, bir de milimetrik ofsayta takıldı. Takımlar maçın önemini ikinci yarının son bölümünde anladı. Son 10 dakika iki takıma maç gitti geldi. Sonuçta ortada kaldı. Birer puanı paylaştılar. Bu bir puan düşme hattında olan iki takımada ilaç olmaz. 

Altay takımında teknik adam değişimleri  ve ara transferler pek işe yaramamış. Konuk takım da ise ara transferler takıma bir hareketlilik getirse de bitiricilikte yaramamış. İki takımın bu ligde işi zor..

Yazarın Diğer Yazıları