Türk mutfağının ulusal ve uluslararası platformlardaki en başarılı temsilcilerinden Gaziantepyöresel lezzetlerini bir bir kayıt altına alıyor.Gaziantep mutfağıyla özdeşleşmiş lezzetlerden küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorbaya coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

AA''da yer alan habere göreBüyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada "gastronominin başkenti" Gaziantep''in mutfağına ait yöresel lezzetlerinin tescillenmesi amacıyla çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorba için yapılan başvurular kabul edilerek, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Küşleme kebabı baharatlı ve acı soslu bir et yemeğidir. Gaziantep malhıtalı köfte ise mercimekle yapılan bir köfte çeşididir.

Üç lezzetin de tescil almasıyla Gaziantep, 40 coğrafi işaret ve 1 geleneksel ürüne sahip hale geldi.

Öz çorba yarma buğday, et suyu ile yapılan yoğurtlu bir çorba türüdür.

Gastronomi başkenti Gaziantep'in üç yemeğine tescil - Resim : 1

GAZİANTEP KÜŞLEME

Gastronomi başkenti Gaziantep'in üç yemeğine tescil - Resim : 2

MALHITALI KÖFTE

Gastronomi başkenti Gaziantep'in üç yemeğine tescil - Resim : 3

ÖZ ÇORBA