Gastronomi dünyası şokta! Dünyaca ünlü şef Anne Burrell ölü bulundu Gastronomi dünyası, dünyaca ünlü şef Anne Burrell'den gelen acı haberle şok yaşadı. Yemek şovlarıyla dünyaca tanınan ünlü isim evinde ölü bulundu.
Hatay’da gastronomi kongresi Türkiye'de gastronomi alanının ilkleri arasında olan Deneyimsel Gastronomi Kongresi, Hatay'da 21 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Geleceğin pasta ustaları yetişiyor Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Bandırma Halk Eğitimi Merkezi, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarını yaşatmak ve meslek sahibi bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği kurslarla dikkat çekiyor.
Amerikalı şefler, Türk şeflerle buluştu Dünya’nın gıda ambarı Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri pazarında 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için Amerikalı şeflerle iş birliklerini artırıyor.
Gastronomi şehri Hatay’da 6 lezzet tescillendi Tarihte farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan gastronomi şehri Hatay'da 6 lezzet, Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret verilerek tescillendi.
Dünya ve Türkiye gastronomisinin kalbi GastroEkonomi Zirvesi’nde attı TURYİD tarafından organize edilen, “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşti.
Dünyanın en iyi kuzu etli yemekleri belirlendi: İlk 8’e Türkiye’den 5 yemek girdi Gastronomi dünyasının prestijli platformlarından Taste Atlas, en iyi kuzu etli yemekleri belirledi. Listenin ilk sekiz sırasında Türk mutfağından 5 lezzet yer aldı.
Rakıcılar ve şarapçıları kavga ettirecek tartışma başladı Yemek uzmanı Vedat Milor'dan rakı mı yoksa şarap mı açıklaması. Vedat Milor rakı ile şarabı kıyaslayınca da rakıcılar ve şarapçılar arasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.
Ünlü Gurme MasterChef yarışması bittikten sonra itiraf etti; Hiç izlemedim ama... Vedat Milor, hiç MasterChef izlemediğini belirterek, "Jürideki arkadaşların ülkemizde yemek alanındaki ilginin artmasında çok önemli katkıları olmuştur" ifadelerini kullandı.
Cağ Kebabı dünyanın en iyi 9.yemeği seçildi Tasteatlas, 2022 yılının en iyi mutfaklarını ve yemekleri listesinde Türkiye’den Erzurum’un cağ kebabını da ilk 10 yemek arasında göstermesine, gastronomi yazarı Vedat Milor çok sinirlendi. Milor, "Tek fonksiyonu sahip olduğumuz kompleksleri gün yüzüne çıkarmak. Kaale almayın, meşruiyet kazandırmayın bu zırvalara" dedi.
UNESCO gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil etmişti UNESCO’nun gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil ettiği Türkiye'deki ilk kent Gaziantep'te üretilen ve coğrafi işaret alan 'zahter balı' için arı yetiştiricileri çalışmalarını sürdürüyor.
İstanbul'da gastronomi günleri başladı Gastronomi sektörünün paydaşlarını bir araya getirerek ticari hacmin artırılması amacıyla düzenlenen gastronomi dünyasının 3 önemli etkinliği ilk kez bir arada düzenleniyor.
En yetkili isim kahvenin yararlarını sayıp içilecek zamanı açıkladı Stres hormonu olarak da bilinen kortizolün en yoğun olduğu zaman diliminin uyandıktan sonraki 1 saat olduğunu belirten Öğr. Gör. Merve İşeri “Bu süre içerisinde kafein alımı bu hormonun salgılanmasını artırır ve aynı zamanda kafeinin fizyolojik etkilerini azaltır” ifadesini kullanırken, kahvenin kalorisinin çok düşük olduğunu ve içerisinde bulunan polifenollerin vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Gastronomi başkenti Gaziantep'in üç yemeğine tescil Türk mutfağına zenginliğiyle renk katan Gaziantep'in küşleme kebabı, malhıtalı köftesi ve öz çorbaya coğrafi işaret tescili verildi. Etli yemekler arasında yer alan küşleme hem tadıyla hem de görselliği ile iştah kabartıyor. İşte Antep'in meşhur yemekleri
Vedat Milor Türk mutfağı tartışmasına girdi. Somer Şef tartışmayı başlatmıştı Vedat Milor, Ünlü şef Somer Sivrioğlu'nun tanıtım eksikliği gibi nedenlerle "Türk mutfağı dünyada saygı gören bir mutfak değil. İlk 10’da sayılmaz" sözleriyle başlayan tartışmaya dair bir yazı kaleme aldı.
Gaziantepli usta künefeye öyle bir şey ekledi ki talebe yetişemiyor Gaziantep'te künefe ustası Coşkun Yağcı, fıstıklı künefeyi çikolata ile buluşturdu. Çikolatalı künefenin müşteriler tarafından ilgi gördüğünü belirten Yaycı, talebe yetişemediğini söyledi.