Gazeteci Murat Ağırel teslim olmadan önce konuştu

Gazeteci Murat Ağırel teslim olmadan önce konuştu
Cezaları onanan gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan yeniden cezaevine giriyor. Murat Ağırel teslim olmadan önce konuştu: Ülkemiz adına utanç verici durumlar yaşanıyor. Başka hukuk yolları var, hakkımızı onlarda arayacağız.

Murat Ağırel''in konuşması şöyle;

"Karar kesinleşti, cezaevine teslimimiz yapılması gerekiyor. Savcılara yardımcı olmak adına Barış''la birlikte ''hiç yakalama kararına gerek yok. Biz gelip teslim oluyoruz'' dedik. Silivri''ye gideceğiz. Biz de bilmiyoruz ne olacağını. Türkiye''de herkese uygulandığı gibi mi olacak, göreceğiz hep birlikte.

Bizler kalemimizi namus biliriz

Üzücü tabii ki. Hukukun siyasetle birlikte olmaması gerekiyor. Ülkemiz adına utanç verici durumlar yaşanıyor. Hukuk söyleyeceğini söyledi başka hukuk yolları var, onları arayacağız. Gazeteciler kaçma şüphesiyle tutuklanıyor ya. Gerçek gazeteciler kaçmazlar. Bizler kalemimizi namus biliriz. Susmayız, korkmayız ve asla da alışmayız. 5 yılın altında olduğu için yargı süreci yok. AİHM gideceğiz tabii ki kararın bozulacağından da eminiz. Dosyaya hakim olan kişi bu şekilde karar alınmayacağını görecek.

Niyet beslendi

Biz iki tane vatan evladanın Lİbya''da şehit olmasından sonra ifşa ettiğimiz gerekçesiyle ceza aldık. Bundan beraat ettik. Sonra fotoğrafları ifşa ettiğimiz gerekçesiyle... Fotoğrafların sosyal medyada yayınlandığını anlattık ve savcılık bunu kabul etti. Niyet beslendi. Bu bir niyetnameydi. Biz bunun MİT mensuplarımızın ifşasından dolayı olmadığını çok iyi biliyoruz.

Söz konusu bizler olunca hukuk sistemi doğru işlemiyor

Biz o gün iki vatan evladının şahadetini yükletmek istedik. Bugün Libra''daki darbeci Hafter''i ülklemizde ağırlayacağımızdan bahsediyoruz. Ona füze, bomba satan satan BAE. Bunu devlet kaynakları söylüyor. 15 Temmuz''un finanserö olanları biz bugün turkuaz halılarla karşıladık ve ''birlikteliğimizi güçlendirdik'' mesajı verdik ve şu an Cumhurbaşkanımız orda. Biz şehit olan evlatlarımızı andığımız için bugün cezaevine gireceğiz.

Kısa süreli cezaevinde yatanların örnekleri var ama söz konusu bizler olunca hukuk sistemi doğru işlemiyor, göreceğiz."

İlgili Haberler