Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Gazetecilik-kadına şiddet ve panellere davet...

Gazetecilik-kadına şiddet ve panellere davet...

"Bütün renkler kirlendi... Birinciliği beyaza verdiler" demiş düşünürümüz. Bunca kirlilikten en fazla nasibini alan, bir dönemin "Dördüncü Kuvveti Basın" oldu. Şimdi bırakınız dördüncülüğü 44''üncü bile değil ne yazık ki... Ne de olsa "Siyasi ahlak yasası" bizzat R. T. Erdoğan tarafından "İlçe başkanı bile bulamayız" diye askıya alındı. Israrlı girişimlere rağmen AKP ve MHP oyları ile teklifler TBMM''de reddedildi. "Dinimiz var diye ahlaka ihtiyacı olmadığını" savunan güruhun sayesinde siyaset kirlenirken, medya da yarışa katıldı... AKP iktidarı medyayı "Tek ses" haline getirebilmek için devlet bankalarına ödenmeyen krediler ile gazete ve televizyonların satılıp, kendilerine biat etmesini sağladı. "Havuz sistemi" ile sahibi, hissedarları belli olmayan devasa kuruluşları "Merkezden alıp yandaşlığa terfi ettirdi."

Düne kadar simit-çaya talim edenler AKP ile beraber Boğaz''da yalılarda ikamet ediyor. Patronların iş takipçiliği bilinen vaka iken uluslararası bültenler ile aranan sözde iş adamları ile rüşvet pazarlığı yapıyor. Arsızlık, yüzsüzlükle açıklanamayan "Hırsızlık" suçu işleyenlerin cirit attığı platform haline dönüşmek üzere... Yine de direnenler var. Devir sona erdiğinde bilmem kıymetleri bilinir mi? Ama görevini yapanlara selam olsun...

***

Türk Düşünce hayatımızın yıldızları birer birer kayıyor. Yücel Hacaloğlu da o yıldızların en parlaklarından biriydi. Yücel Ağabeyi anmak için değerli eşi Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Türkan Hacaloğlu ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin''in girişimleri ile 05.03.2022 Cumartesi günü(bugün) saat 14.00''te Millî Kütüphane Konferans Salonunda Hacaloğlu''nu anacağız. "Teknolojik Gelişme ve Değişmelerin Işığında Gazetecilik" konulu panelin yöneticiliğini meslek büyüğümüz Nazmi Bilgin yapacak. Yeniçağ yazar ailesinden Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Yağmur Tunalı ve Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zakir Avşar ile beraber ben de konuşmacılardanım. Vakti olan başkentlileri bekleriz efendim...

Her fırsatta "Karşılıksız seven tek canlı annedir" sözünü hatırlatmaya çalışıyoruz. Ancak anneler, bacılar, gelinler, kızlarımız ve hatta kız çocuklarımız her gün öldürülüyor. İktidar bu katliama çare bulamadığı gibi bizzat imzaladığı "İstanbul Sözleşmesi"ni iptal ederek adeta yangına körükle gidiyor.

***

Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan 8 Mart yaklaşırken CHP Etimesgut Kadın Kolları bu konuya dikkat çekmek için 6 Mart 2022 Pazar günü(yarın) saat 13.00''te Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi, Şehit Osman Avcı Mahallesi Selçuklar Caddesi 64. sokak Etimesgut-Ankara adresinde panel düzenleyerek kadın konusuna dikkat çekmeye kalkışacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, CHP PM Üyesi, Sendikacı-Yazar Av. Sema Aksoy, kadınların yaşadığı şiddet, cinayet, taciz, tecavüz gibi yaşanmış öyküleri "Patlayan Balonlar" kitabının yazarı Emine Çindemir, Av. Şadan Tutumlu''nun yöneteceği panelde yaşananlarla yüzleşmemiz için konuşacaklar. "Grup Altayların" müzik dinletisi yanında, belgesel gösterimi ve şiir ziyafeti de var.

Bu arada 6 siyasi parti liderinin "Genişletilmiş Parlamenter Sistem" raporunun önemli bölümü kadınlara ayrılmış durumda. Okul öncesi eğitim ve okullarda "kadına şiddet"in derslere konacağı müjdesi umutlandırdı.

Pazar günü tüm okuyucularımıza tavsiye ediyorum...

Yazarın Diğer Yazıları