Gaziantep’te baklavayı pideye serip yediler. Ev yapımı baklava tarifi

Gaziantep’te baklavayı pideye serip yediler. Ev yapımı baklava tarifi
Birçok insan yiyecek tercihlerinde bilinenin dışında ürünleri tercih etmek isterken, sosyal medyada paylaşılan ve baklavayı pideyle birleştirildiği fotoğraf büyük ilgi gördü. “Sonunda bu da oldu dedirten” fotoğraf, görenlerde hem tebessüm hem de şaşkınlık yarattı.

KAYNAK: arkaguverte.com

Birçok insan genellikle benzer ürünleri tüketirken, kimileri ise farklı ürünleri birleştirerek farklı ve sıra dışı lezzetleri tatmayı seviyor. Sosyal medyada yer alan bir fotoğraf da bu görüşü savunur cinsten.  Sosyal medyada paylaşılan ve büyük beğeni gören bir fotoğraf,  görenlerde hem tebessüm hem de şaşkınlık yarattı. “Sonunda bu da oldu” dedirten fotoğrafta baklavanın pideye sarıldığı görüldü.

baklava-pide-1.jpg

Gazeteci Erol Maraş, paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sonunda bunu da gördük çok şükür! Orucun son demlerinde kendini kıtlıktan çıkmış sanan oruç başına vurmuş Anteplim, baklavayı pide ekmeğe dürüm edip iftar yapmak için topun atılmasını bekliyor. Biz yaparsak olur. Neler gördük biz neler!”

EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN MALZEMELERİ

2 yumurta

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay bardağı nişasta

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

1 tutam tuz

AÇMAK İÇİN:

Nişasta ( 2 paket)

İÇİ İÇİN:

3 paket dövülmüş ceviz

Şerbeti için:

 

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon

ÜZERİ İÇİN:

300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)

SÜS İÇİN:

Antep fıstığı

 

EV YAPIMI ANTEP BAKLAVASI TARİFİ’NİN YAPILIŞI

Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz. Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.

40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz.

10 dakika dinlendiriniz.

Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)

Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)

Tepsiyi tereyağlıyorsunuz ve açtığınız 4’lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.

İkinci 4’lüyüde bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değil de yufkadan yırtıp tepsiye yerleştirin ve 1 yufkayı  4-5 parçaya yırtın. (Daha çıtır olur)

Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.

10’lu katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.

Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.

Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz. Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.

Üstü kızarana kadar (40-50dakika) pişiriniz

3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz

(25-30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.

Bu şerbeti soğumaya soğuk bir yere bırakınız. Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.

Sonra Antep fıstığı ile süsleyiniz.

KAYNAK: arkaguverte.com

baklava-pide.jpg