BEYRUT KAN GÖLÜ

BEYRUT KAN GÖLÜ
BEYRUT KAN GÖLÜ

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, eski Maliye Bakanı Şatah’ın da ara

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, eski Maliye Bakanı Şatah’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı

 

Abdullah Azzam Tugayları

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un batısında Ayn el-Mıreyse bölgesindeki patlamada 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı Saad el-Hariri’nin siyasi danışmanı Muhammed Şatah’ın da olduğu bildirildi. Saldırının İran’ın Beyrut Büyükelçiliği’ni hedef aldığı ve Abdullah Azzam Tugayları tarafından gerçekleştirildiği açıklandı.

 

“Hizbullah çekilsin”

Bombalı saldırıyı üstlenen Abdullah Azzam Tugayları, “Hizbullah’ın Suriye’deki savaştan çekilmesi ve Müslüman tutukluların serbest bırakılması durumunda” Lübnan’daki eylemlerini durduracağını duyurdu. Olay, Başbakan Necib Mikati’nin evinin de bulunduğu Göçmenler Bakanlığı yakınlarında, kamu binaları, oteller ve ticaret merkezlerinin yer aldığı bölgede gerçekleşti.

 

İddialar ciddi

Lübnan resmi haber ajansı NNA, olayda ölenler arasında Lübnan eski Başbakanı Saad el-Hariri’nin siyasi danışmanı, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah ve korumalarının da yer aldığını açıkladı. Şatah’ın cenazesinin Beyrut Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi. Başbakan Necib Mikati’nin patlamayla ilgili kriz masasını acil toplantıya çağırdığı öğrenildi.