ABD’de Kongre’ye 'aptal' suçlaması

ABD’de Kongre’ye 'aptal' suçlaması
ABD’de Kongre’ye 'aptal' suçlaması

ABD’ye uyarı üstüne uyarı yapılıyor. IMF Başkanı Lagarde: Mevcut kriz daha da kötülüşecek. Ünlü yatırımcı Rogers: Çok daha

ABD’ye uyarı üstüne uyarı yapılıyor. IMF Başkanı Lagarde: Mevcut kriz daha da kötülüşecek. Ünlü yatırımcı Rogers: Çok daha büyük felaket geliyor.

 

ABD’nin bütçe krizi ile kepenk indirmesinin ardından, 17 Ekim’de borç tavanını yükseltip yükseltmeyeceği tedirginliği , Washington’a uyarı üstüne uyarı getiriyor..Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Christine Lagarde ABD hükümetinin borçlanma tavanını yükseltememesi halinde, mevcut krizi daha da kötüleştirebileceği uyarısında bulunurken, ünlü yatırımcı Jim Rogers, “Çok daha büyük felaket geliyor. Dikkatli olun “ sözleriyle yatırımcıların dikkatini çekti. 

 


Halk suçlayacak
Ünlü yatırımcı Warren Buffett borç tavanı tartışmalarında Washington’daki liderlerin ” aptallığın sınırına kadar ilerleyeceğini “ söyledi.
Buffett’a göre, 17 Ekim’e kadar borç limiti yükseltilemezse sonuçlar inanılmaz boyuta erişebilir. Buffett, ” Cumhuriyetçiler ülkenin temerrüte düşmesi tehditini her fırsatta kullanacak. Ama bu uzun ömürlü bir taktik değil. Çünkü halk eninde sonunda onları suçlamaya başlayacak. İşte o zaman u-dönüşü yapacaklar. Washington aşırı aptallığın sınırına kadar gidecek, ama bu sınırı aşmayacak “ diye konuştu. Berkshire Hathaway’in kurucusu ve CEO’su Warren Buffett, ABD yönetiminin aptallığın eşiğinde olduğunu söyledi. Buffett’a göre liderler aptallığın sınırına kadar gelecek, ama bu sınırı geçmeyecek.  Jim Rogers, CNBC’ye açıklamada bulunurken, yatırımcıları uyardı. Ünlü yatırımcı ABD’nin dünya tarihindeki en borçlu ülke olduğunu kaydederek ” ABD hisse piyasalarında büyük bir ralli olabilir ama bu gerçekliğe dayanmıyor. Yatırımcıları sahte cennette oldukları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Bu partiyi daha önce gördüm ve gitme zamanını biliyorum “ diye konuştu. Rogers, ABD hisse piyasasının, FED’in miktarsal gevşeme programı ve dünyadaki teşvik programları ile ilgili problemlerle karşılaşmasının an meselesi olduğunu kaydetti.