Geçinmek giderek zorlaşıyor

Merhaba sevgili okurlarım, 

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Durum hiç açıcı ve inandırıcı değil. 

Açıklamaların ardından, ekonomideki dengesizlik hepimizi uzun vadede daha da yoracağı kesinleşti. Günlük yaşamın içerisinde herşeye zam. Emekli, memur, işçinin vay haline. Aileden desteği olmayanlar kara kara düşünmeye başladı. Sonumuz hayır olsun.

Yeni kurulan Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı Cezmi Orkun ile konuştum. Siyasette çok iddialı olduklarını dile getiren, Cezmi Orkun''a, "Nasıl olacaksınız, zor bir dönem öyle kolay mı görevi alınca herşey düzelir mi?.. diye sorunca bakış açılarını özetleyip şunları söyledi:

"Biz Doğru Parti olarak ne yaptık. İhvan anlayışına sahip partiler dışında sağlam temeller üzerine oturtulan bir ittifak oluşturulması amacıyla Demokrasi ve Hukuk Birliği çağrısı yaptık. Bu çağrının ülkemiz aydınlık geleceği adına karşılık bulacağını ümit etmekteyim."

Gerçek ittifakının oluşturulmasının amacı ihvan anlayışına sahip yönetimi ve uzantılarını tarihin tozlu yapraklarına göndermek olmalıdır diyen Başkan Cezmi Orkun''un konuşmaları uzayıp gidiyor. Bakalım ileriki günlerde Ankara''nın siyaseti nasıl bir seyir izleyecek?. Hep birlikte göreceğiz.

***

Bu hafta, çok özel bir devrim olan 1 Kasım Harf İnkılabı''mızın yıldönümünü kutladık.

Türkiye''de 1 Kasım 1928  tarihinde 1353 sayılı "Yeni Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkında Kanunun kabul edilmesi." Harf İnkılabı''mızın 93. yıldönümünde bunun ne kadar önemli bir dönüşümolduğunu bir kez daha idrak etmişolduk.

Ayrıca sağlıkta Kızılay, Organ Nakli ve Lösemili Çocuklar Haftası. Sağlığı yerinde okuyucularım, organ nakli ve kan bağışıyla hataya tutunmak isteyenlere umut olabilirsiniz. Hiçbir şey insan ve sağlık kadar değerli değildir. İyi pazarlar.

Yazarın Diğer Yazıları