Gel vatandaş, ironi var; bayat bayat, buz gibi ironi…

Gel vatandaş, ironi var; bayat bayat, buz gibi ironi…

Millî gün ve bayramları mümkünse kutlamama, illa kutlanacaksa, kaçış yoksa da "Atatürk''süz kutlama" kutlama ayıbı AK Parti iktidarınındı.

Atatürk posterini baş aşağı halde asan AK Partili belediyeydi.

Atatürk''ün Büyük Taarruzu''u başlattığı şehrin kent konseyi logosundaki Atatürk silüetini kaldırıp yerine cami yerleştiren AK Partili belediyeydi.

Atatürk''ü mason ilan eden, AK Partili belediye yöneticisiydi.

 "Arapçayı kaldırdın, hilafeti kaldırdın, medreseleri  kapattın, sarıkları yasakladın, alimleri astırdın, bu  yüzden bugün Fatihalarla değil, kornalarla anılan tek kişisin", "Cuma namazını hiç kaçırmazdı, Perşembe''den kılardı, sahurda tek kadeh rakı ile sabaha kadar oruç tutardı" paylaşımları yapan, "Mustafa Kemal Türk değil ki, Atatürk olsun" alıntısını paylaşan, AK Partili Meclis üyesiydi.

Alakasız şekilde "Nutuk okuyanlar barda kafa çekerken, Kur''an okuyanlar göklerde SİHA uçuruyor" vecizinin sahibi AK Partili ilçe başkanıydı.

Atatürk''ün portresini, Erdoğan''ınkinin altına asan AK Partili ilçe başkanıydı.

Atatürk için "Taştan adam eriyor" diyen, AK Partili ilçe yöneticisiydi.

"Atatürk olmasaydı diye bir şey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var. Yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır! Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir. Kimse Türk, Atatürk demesin. Orijinali Yunan yani, net. Benzemiyor Türk''e…" diyen kişi AK Partili gençlik kolları başkanıydı.

Atatürk''e faşist benzetmesinde bulunan AK Partili milletvekiliydi.

Atatürk''ün kurduğu Cumhuriyeti "600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası" ilan eden ve "sona erdi"ği zannıyla sevinç çığlıkları atan AK Partili milletvekiliydi.

Atatürk''ün, Hareket Ordusu''nu "çapulcu" diye nitelendiren AK Partili milletvekili/bakandı.

"Meclis''in her yerinde Atatürk resmi var, gerek görmüyorum" diyerek bunları kaldırmak isteyen AK Partili Meclis Başkanı''ydı.

Atatürk''e lanet okuyan AK Partili imamdı; onu susturmadan, itiraz etmeden, sessizce dinleyen de AK Partili Cumhurbaşkanı''ydı…

Atatürk''ü diktatör olarak tanımlayanlar AK Partili isimlerdi.

"Atatürk''e tapalım mı?" diye diklenenler AK Partili isimlerdi.

10 Kasım günü, "9''u 5 geçe ''hazır ol''a geçmedim, durumum nedir?" Densizliğini yapanlar AK Parti yağdanlıklarıydı.

Daha yazayım mı?

Sahi… Memlekette "Atatürk" adı taşıyan stadyum kaldı mı!

Hepsi bir yana, mevzu madem Anayasa, ''Yeni Anayasa''da Atatürk''e atıf yapılan madde bulunmayacağını açıklayan da bizatihi AK Partili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı''ydı.

Amma velakin…

"Anayasadan Atatürk''ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?" sorusunun muhatabı CHP Genel Başkanı oldu!

***

Resmî dairelerin tabelalarındaki "T.C." ibarelerini kaldıran AK Parti iktidarıydı.

"Türküm" diye başlayan öğrenci andını kaldıran AK Parti iktidarıydı.

"Ne mutlu Türk''üm diyene" sözünü her yere yazıp ilkelleştik" diyen ve bu sözleri dağdan taştan sildiren AK Partili Cumhurbaşkanı''ydı.

"Türk diye bir ırk yok" diyen AK Partili MKYK üyesiydi.

"Anayasadaki Türklük tanımını kaldıracağız demokratikleşeceğiz" diyen AK Partili milletvekili, Meclis Başkan vekiliydi.

"Türk''üm demek en tabi hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür" diyen AK Partili Cumhurbaşkanı''ydı.

Amma velakin…

"Anayasaya hâkim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?" sorusunun muhatabı CHP Genel Başkanı oldu.

***

"Türk" yerine "Türkiyelilik" kavramını dayatan AK Parti iktidarıydı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası''nda "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk''tür" şeklinde yer alan vatandaşlık tanımının "Vatandaşlık temel bir haktır; kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiç kimse vatandaşlıktan çıkarılamaz" şeklinde değiştirilmesi AK Parti''nin önerisiydi.

Buna karşı "Vatandaşlık kavramı ulus kavramı ile yakın ilişki içindedir" şerhini düşen ise CHP''ydi.

Amma velakin…

"Türk vatandaşlığı kavramı yerine ''Anayasal yurtseverlik'', Türkiye yerine ''Ülke'', Türkiye devleti yerine ''Cumhuriyet'', Türkiye  Cumhuriyeti vatandaşı yerine ''Türkiye Cumhuriyeti insanı'' kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz?" sorusunun muhatabı CHP Genel Başkanı oldu!

***

En bayatından, buz gibi, güldürmeme garantili, acı tebessüm hediyeli ironiye gelin;

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklasa, ona da "Türklüğü reddeden, T.C.''yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan cumhurbaşkanı olmaz, olmayacaktır" diye mi tepki gösterecekler acaba!

Yazarın Diğer Yazıları