"Geleneği ve Geleceği Dokumak" sergisi CerModern'de açıldı

"Geleneği ve Geleceği Dokumak"  sergisi CerModern'de açıldı
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Başkent Kültür Yolu Festivali" kapsamında, "Geleneği ve Geleceği Dokumak" sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

AA

CerModern''de Ayşe Pınar Akalın küratörlüğünde açılan sergide, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya ve Türkiye''den 8 farklı sanatçının eserlerine yer veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, farklı ülkelerden sanatçıların bir araya gelmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Kültürlerarası etkileşime izin veren bu tarz projelere verdiği önemi vurgulayan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu nedenle büyükelçiliklere, büyükelçilerimize ve sergimize yurt dışından katılan kıymetli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum ve hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Başkent Kültür Yolu Festivalimizin bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz, 5971 sanatçı katılıyor, 560 tane etkinliğimiz var 176 tarihçi ve araştırmacı panellerimizde ve söyleşilerimizde rol alıyorlar. Sanatın her alanını edebiyat, sinema, tarih ve müziğin her türlüsünü, çeşitli etkinlikleri hem Ankaralılarla hem Ankara''nın ziyaretçileriyle buluşturmaya çalışıyoruz." "Geleneği ve Geleceği Dokumak" sergisi, 12 Haziran''a kadar CerModern''de ziyaret edilebilecek.