Galatasaray'ı deviren Trabzon fırtınası

Galatasaray'ı deviren Trabzon fırtınası

CEVAT KOL / Yeniçağ

Lider Trabzonspor ile teknik direktör değişimi ve futbolcularının formsuzlukları nedeniyle kötü bir dönem geçiren Galatasaray karlı bir İstanbul akşamında karşı karşıya geldiler.
Trabzonspor iki maç aradan sonra kazanıp taraftarına güven aşılamak isterken sakatı, cezalısı, Afrika kupasındaki oyuncuları nedeniyle 8 oyuncusundan yoksun İstanbul’a gitti.

Yeni transfer Yusuf Erdoğan kartları ile geldi. Hüseyin Türkmen ile birlikte kart cezalısı, sezon başından bu yana futbolu ile tartışılan Koita testi pozitif çıktığı için yer almadı, yeni transfer Kouassi Afrika kupasında milli takımda. akım arkadaşları ile henüz tanışamadı. Trondsen, Abdulkadir Ömür, Djaniny sakat. Gervinho sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Hamşik ise düşünülen ideal kadroya ağrıları yüzünden giremedi. Kulübede her şeye rağmen görev bekledi.

Galatasaray cephesinde durum iğneye bağlı tel misali. Olmak ya da olmamak maçı gibi bir şey. Tribünleri buz tutmuş göl üstünde yürüyen insanlar gibi. Stres dolu. Patlamaya hazır. Sahadaki takım oynadığı futbol ile ya bu tabloyu yanına alacak ya da çığ gibi altında kalacak!! Öyle de oldu. Tribünler 2.golden sonra yönetimi istifaya çağırdı. Bu takım artık zor ayağa kalkar.

Her şeye rağmen Trabzonspor cephesinden bakıldığında haftanın bordo mavili takıma yaradığını söyleyebilirim. Beşiktaş, Fenerbahçe birer puan ile yetindi. Başakşehir sıfır çekti. Sadece Konya İzmir’den üç puan aldı, peşini bırakmadı! Avcı bu bilinçle takımının sabrını sahada sınadı. Sabrın sonunun selamet olduğunu gösterdi. Avcı, avını tuzağa düşürdü ve üç puanı aldı.

Galatasaray başlama vuruşu ile birlikte oyununu lider Trabzonspor’un sahasına yıktı. Baskılı, agresif oyunu ile Bordo mavili kaleye baskı kurdu. Bunaltan oyunu ile penaltı kazandı. VAR’dan gelen uyarı Denswil’in hareketinin penaltı olduğunu gösterdi. Galatasaray bulduğu gol ile biraz olsun rahatlarken bu golün liderin karşısında yetmeyeceğini düşünmüş olmalı ki ikinciyi aradı. Kaleci Uğurcan inanılmaz bir şutu çıkarak farkın açılmasına izin vermedi. İlk yarı Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Abdullah Avcı ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Sarı kartlı Denswil’i çıkartıp Ahmet Can’ı, orta sahadaki Berat’ın yerine Siopis’i aldı. İkinci yarıda roller değişti. Trabzonspor gol ararken, ev sahibi takım korumaya geçti. Trabzonspor Cornelius ile gole çok yaklaşırken yıldızları beklenenin altında kaldı.

Nwakaeme sol tarafa hareketlilik getiremedi. Stoperde oynayan genç Ahmet Can makine parçası gibi yerini doldurdu. Bu sezon Galatasaray kalesinde ilk kez yer alan Fatih ilk ciddi pozisyonda kalesinde golü gördü. Bakasetas şutu ile gole imzasını attı.

1-1 Dakika 90’ı gösterdiğinde savunmanın büyük hatasını bu kez Vişça affetmedi. 1-2. Maçın kaderini kaleciler belirledi. Uğurcan yüzde yüz üç- dört pozisyonda kalesinde devleşirken Fatih’in kalesine gelen iki top da gol oldu.

Yazarın Diğer Yazıları