Çalışma şartlarına isyan eden kuryenin işten çıkarıldığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Cem Seymen de isyan etti

Çalışma şartlarına isyan eden kuryenin işten çıkarıldığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Cem Seymen de isyan etti
Geçtiğimiz ay bir sokak röportajında günde 14 saat çalıştığını söyleyerek isyan eden gencin işine son verildiği iddia edildi. Gazeteci Cem Seymen de söz konusu duruma isyan etti.

Geçtiğimiz ay Konya’da Getir’de çalışan bir kurye çalışma koşullarından şikayet etmişti. Kurye, “Günde 14 saat çalışıyorum. Şurada bir yerde araba çarpsın bana, öleyim, bak samimi söyleyeyim ‘Niye öldüm lan dur yaşayacaktım demem’ yani, vallahi de demem. Bir gayem yok, amacım yok. Ben bunun için mi geldim dünyaya, çalışmak için mi sadece?” diyerek isyan etmişti. Sosyal medyada kuryenin işten çıkarıldığı iddia edildi. 

Gazeteci Cem Seymen sosyal medya hesabından paylaşım yaparak söz konusu gencin işten çıkarıldığını söyleyerek tepki gösterdi. Seymen paylaşımında, “İşten çıkarmışsınız ayıp değil mi bu gence yaptığınız @getir? Gençler konuşmasın mı? Düşüncelerini açıklamasın mı? Gençlerden ne bekliyorsunuz? Korkarak yaşamalarını mı? Tam olarak rahatsız olduğunuz nedir açıklayın da bilelim. Bu çocuk neden işten çıkarıldı?” ifadelerini kullandı.

Seymen daha sonra, “Türkiye''nin genç, dinamik, sözde yenilikçi şirketleri gençlerin konuşma özgürlüğüne tahammül edemiyor. Gençler korku içinde. Emeğini kiraladıkları şirketlerin kölesi olmaya mahkum bir çarkın içine giriyorlar çaresiz. Asla başınızı öne eğmeyin gençler. Ezemeyecekler! Silinecekler!” diye yazarak tepki gösterdi.

Paylaşılan iddia üzerine birçok Twitter kullanıcısı Getir’e yönelik tepkide bulundu. İddia ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sosyal medyada gelen tepkiler:

 

 

İlgili Haberler