Google fiber nedir? Ne zaman hizmet vermeye başlayacak

Google fiber nedir? Ne zaman hizmet vermeye başlayacak
Google hızlı internette zirveye doğru koşuyor. Yeni internet hizmeti olacak olan servisi Google Fiber, 2 Gigabit hıza sahip internetinin fiyatını ve kullanıma sunacağı tarihi açıkladı.

Dünyaca ünlü Amerikalı teknoloji devi Google, hızlı internet isteyenlere yepyeni bir projeyle hızlı internet deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Google'ın internet servisi olan Google Fiber, yeni dönemde kullanıcılarına 2 Gigabit'e varan internet hizmeti vereceğini açıkladı. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Google Fiber'in 2 gigabit planı, abonelerine 2Gbps'e kadar indirme, 1Gbps'e kadar da yükleme hızı sunacak. Tabi yeni hızlarla birlikte standart bir modem kullanımı mümkün olmuyor. Bu sebeple 2 Gigabit hıza sahip interneti kullanmak isteyen kullanıcılar, Wifi 6 ibareye sahip modemler ile 2 gigabit hızlı internetin tadını çıkarabilecekler. 

HIZLI İNTERNET İSTEYENLERİN KESEYİ AÇMASI GEREKECEK

2Gbps hıza sahip yeni internet 100 dolar fiyat etiketine sahip olacak

Google Fiber, mevcut gigabit planında olduğu gibi yeni 2 gigabit planında da kullanıcılara herhangi bir intenet kotası ya da yıllık gibi şartlar koşmuyor. Dahası; Google Fiber 2 gigabit, mevcut Google Fiber gigabit planından yalnızca yüzde 30 daha yüksek olan 100 dolar aylık abonelik ücretine sahip olacak. Yeni internet ilk olarak ABD'de test edilecek, toplam 19 eyalette yapılması planlanan test, 2021 yılında tüm ülke genelinde olacak. Avrupa ya da Türkiye'deki kullanım tarihi ile alakalı akıllara takılan soru ise şuan için cevaplanmadı.