Gözler Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında. İşte bazı bakanların değişeceği yönünde son iddialar

Gözler Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında. İşte bazı bakanların değişeceği yönünde son iddialar
Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında pazartesi günü toplanacak. Salgındaki son durum ile birlikte ekonomiden, dış gelişmelere kadar önemli başlıklar masada olacak. Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın yapacağı kabine revizyonunu günlerden beri konuşuluyordu. Gözler kabinede yapılacak yeni değişiklikleri ve kimlerin kabinede yer alıp almayacağına çevrildi.

Son kabine toplantısında risk haritası güncellenmemiş, önlemlerin aynı şekilde bir süre daha devamına karar verilmişti. Gözler bu toplantıda haritada değişiklik yapılıp yapılmayacağında olacak.
Harita güncellenirse buna göre risk durumu değişen illerde yeni tedbirler gündeme gelecek. Kabinenin artan vaka sayılarını, aşı tedariğindeki son durumu da ele alması bekleniyor. Ayrıca toplantıda ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele, dış politika başlıklar da gündemde olacak.
BAKANLARDA DEĞİŞİKLİK İDDİASI
Odatv''nin haberine göre de, Erdoğan büyük bir değişikliğe imza atacak. Pazartesi günü Erdoğan''ın başkanlığında bakanlar kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Pazartesi günkü kabine toplantısı bazı bakanlar için son olacak. Kabinede en az 8 değişikliğin olabileceği de iddialar arasında yer aldı. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Aile Bakanlığı olmak üzere ikiye bölünecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Turizm Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı olarak ikiye ayrılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da iki ayrı bakanlık olarak hizmet verecek. Buna ek olarak da 3 Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı oluşturularak bu görevlere yeni isimler atanacak. Eski AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş''un ise bakan olacağı kulislere yansıyan iddialar arasında. Berat Albayrak''a yakınlığıyla bilinen Muş''un Ticaret Bakanı veya Çalışma Bakanı olabileceği öne sürülüyor.