Gram altının fiyatını fırlatan gelişme

Gram altının fiyatını fırlatan gelişme
Yatırımcının güvenli limanı altında fiyatlar yükseliyor. Altının onsu uluslararası piyasalarda 2 Bin doları geçti.Şu anda 2 Bin doların çok az altında seyrediyor. Gram altın ise geçen haftayı 884 liradan kapamıştı, haftaya yükselişle 910 lira civarında başladı. Çeyrek ve cumhuriyet altının da fiyatları arttı.

Altının onsu 2 bin dolara dayandı bir miktar geçti geri geldi

Yatırımcıların güvenli limanı altın yükseliyor.Yatırımcıların güvenli limana yönelmeleriyle spot altın yeni haftaya 2 bin doların üzerinde başladı. Piyasalarda rakamlar 2 bin doların hafif altında.Hal böyle oluncu gram altın durur mu?Hemen 900 lira seviyesini aştı. 

Jeopolitik risklerle birlikte altın fiyatları da tırmanışını sürdürüyor. Geçen hafta yüzde 5 yükselen spot altın, yeni haftaya da yükselişle başladı. Uluslararası piyasada altının onsu yüzde 1 primle psikolojik 2 bin dolar seviyesinin üzeri gördü ve ardından az bir miktar geri çekildi. Ancak altının onsu yine 2 Bin dolar sınırında bekliyor. 

Türkiye’de ise gram altın haftayı 884 lira ile kapamıştı. Ancak uluslararası piyasalarda altının onsunun yükselmesiyle birlikte Türkiye’de de altın fiyatları harekete geçti. Gram altının fiyatı 910 liraya yükseldi. Çeyrek altın ise 1471 lira civarında işlem görüyor. Cumhuriyet altını ise 6 bin lira sınırını aştı, şatış rakamı 6 bin 58 lira.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken''ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya''dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklaması piyasalarda oynaklığı artırmış durumda.

İlgili Haberler