Günde 2 adet yumurta vücuda bunu yapıyor. Uzmanlar ısrarla öneriyor

Günde 2 adet yumurta vücuda bunu yapıyor. Uzmanlar ısrarla öneriyor
Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmez besinleri arasında yer alan yumurtanın birçok faydası olduğu biliniyor. Ancak araştırmalarda günde 2 yumurta tüketmenin bunama riskini azalttığı ortaya çıktı.

Dünya üzerindeki besinlerin her geçen gün doğallıktan uzaklaşması nedeniyle doğal besinlere olan ihtiyaç önemli oranda arttı. Uzmanlar, özellikle sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan bazı besinlerin çok önemli olduğunu belirtiyor. O besinlerden biri de yumurta. Uzmanlar, yumurta tüketen insanların doğru yaptığını ve düzenli yumurta tüketiminin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurguluyor.

Mynet’te yer alan habere göre Folik asit, demir, protein, çinko ve fosfor bakımından zengin olan haşlanmış yumurta, yüksek oranda amino asit de içeriyor. Yumurtaya karşı alerjiniz yoksa ve sağlığınız açısından bir risk oluşturmuyorsa günde 2 adet haşlanmış yumurta tüketebilirsiniz.

KEMİK ERİMESİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Yüksek besin değerine sahiptir. İçerdiği amino asitler sayesinde gelişim çağındaki çocuklara tüketimi tavsiye edilir.

Güçlü içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekler, virüs ve mikroplara karşı vücudu korur. Aynı zamanda vücuda enerji verir.

Her gün düzenli olarak 2 adet haşlanmış yumurta yemek ileride kemik erimesi riskini azaltır. Vücutta kas oluşumunu destekler.

BUNAMA RİSKİNİ DE DÜŞÜRÜYOR

Karaciğer dahil tüm vücuttaki toksinleri temizlemeye yardımcı olur. Fosfolipidler bakımından zengin olan yumurta, karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını destekler.

Özellikle kış döneminde vücudumuz D vitaminine ihtiyaç duyar. Günde 2 adet haşlanmış yumurta yiyerek bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kötü kolesterol seviyesinin yüksek olması kalp krizi, inme ve felç, yüksek tansiyon gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Omega 3 yağ asitleri bakımından zengin bir besin olan yumurta kötü kolesterol ile adeta savaşır. Günde 2 adet yumurta yiyerek ileride meydana gelebilecek bunama riskini en aza indirir.

Kaynak: Mynet