“Güneş görmemiş hakikat” beklentisi

“Güneş görmemiş hakikat” beklentisi
Bülent Arınç’ın açıklamalarına ilişkin tartışmalar sürüyor.

CHP’li Yıldız Biçer Arınç’ın yüreğinin sesini dinleyerek gerçekleri ortaya koymasını isterken, MHP’li Haluk Ayhan, “Açıklamaları merakla bekliyoruz” dedi.

 

“Güneş görmemiş hakikat” beklentisi

CHP’li Biçer, Bülent Arınç’ın yüreğinin sesini dinleyerek gerçekleri ortaya koymasını isterken, MHP’li Emin Haluk Ayhan da “Açıklamaları merakla bekliyoruz” dedi.

AKP’nin kurucularından biri olan, TBMM Başkanlığı, Başbakan yardımcılığı gibi kritik görevlerde bulunan Bülent Arınç’ın açıklamalarına ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP’yi suçlayan açıklamaları nedeniyle gelen sert eleştiriler üzerine Arınç, “Yıkmaya çalıştığınız bu çınarın gölgesinde, güneş görmemiş çok hakikat var” ifadelerini kullandı. Arınç’ın açıklamalarını değerlendiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, “Arınç, güneş görmemiş hakikatleri bir an önce açıklamalı” dedi. Milletvekili Biçer, “Tabii daha çok şey var. Zaten yandaşlarının artması da, diğer parti kurucularının onun yanına geçmesi, destek olması da biraz o anlama geliyor. Biz zaten çok şey olduğunu biliyoruz ama bunu Bülent Arınç’ın dillendirmesi tabii çok ilginç olacak. Bence yüreğinin sesini dinleyecek, vicdanının sesini dinleyecek, bunları anlatacak inşallah. Gerçekleri ne zamana kadar saklayabilirsiniz? Vicdanınız buna ne zamana kadar izin verir? Güneş görmemiş hakikatleri açıklamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da yaptığı açıklamada “Arınç ‘bildiklerimin çok azını söyledim’ diyor. AKP içindeki bu ‘etkili’ ve ‘yetkili’ kişinin vereceği cevabı ve yapacağı açıklamaları merakla bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Ayhan, Recep Tayyip Erdoğan’ın Arınç’tan zat diye bahzetttiğini belirterek, “AKP’de adeta yeni bir hareket başlamış, kardeşlik hukuku yerini, ‘O zat’ sürecine bırakmıştır” dedi.

Medyada tartışma

Bu arada, Arınç’ın açıklamalarına ilişkin tartışmalar medya üzerinden devam ediyor. Hürriyet yazarı Akif Beki, köşe yazısında Bülent Arınç’a destek verdi. AKP içinde bayrak açan eski bakanlar Sadullah Ergin ve Hüseyin Çelik de bu yazıyı twitter üzerinden paylaştı. Hüseyin Çelik o yazıya “Ak Parti’de, emek sahiplerinin emeği üzerinde tepişen eyyamcıları iyi tanıyan Akif Beki’yi okumak lazım” diyerek sosyal medyadan takipçilerine o yazıyı tavsiye etti. Sadullah Ergin’de twiter hesabından Beki’nin yazısını paylaştı.

Neler demişlerdi?

Eski Bakan Hüseyin Çelik’in “Sürece zarar gelmesin diye valiler, kaymakamlar, polisler, askerler elleri kolları bağlı beklediler. PKK şehirlere silah yığarken devlet eli kolu bağlı bekledi” şeklindeki sözlerinin ardından Arınç’tan benzer açıklamalar yapmıştı.  CNN Türk’te geçen cuma akşamı Taha Akyol’un programında konuşan Arınç, 2009’daki “Oslo müzakereleri”, sözde çözüm sürecinde terör örgütü PKK’nın güç devşirmesinde sorumlular olarak dönemin içişleri bakanları, valiler ve başbakanı işaret etti. Arınç, önceki gün de Twitter’dan eleştirilere yanıt verdi. Arınç, kendisine sert eleştiriler yönetenlere yönelik, “Bizzat bildiğim ve şahit olduğum olayların çok küçük bir bölümünü anlattım. Söylediğim her sözün sonuna kadar arkasındayım. Aldıkları talimatla ‘eski çınarı yıkmak’ hevesiyle şahsıma yönelik başlatılan linç kampanyası, heves sahiplerinin kursağında kalabilir. Bazı arkadaşlarımızın iddiaları ile gerçekler arasında pamuk ipliği kadar bile bir bağ yokken bu kampanya yine size döner ve cümle alem size güler. Unutulmamalı ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor” ifadelerini kullandı.