Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklanacak

Güney Kore’de köpek eti yemek yasaklanacak
Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, hayvanseverlere müjde verdi. Yaptığı açıklamada Güney Kore’de köpek eti yemenin yasaklanmasının planlandığını söyledi.

Son yıllarda oldukça büyük tartışmalara yol açan köpek etinin Güney Kore’de yasaklanması planlanıyor.

Güney Kore nüfusunun büyük bir çoğunluğunun hayatı boyunca köpek eti yemediği biliniyor. Köpek etine son yıllarda talep azalmış olsa da Güney Kore’de halen her yıl neredeyse 1 milyon köpek ‘yemek’ amaçlı katlediliyor.

Başkanı Moon Jae-in, Başbakan ile yaptığı görüşmede köpek eti tüketiminin tüm ülkede yasaklanmasını önerdi. Tanınmış bir hayvansever olan Moon, bu yasağın artık zamanının geldiğini söyledi.


Diğer taraftan Güney Kore hayvan haklarını yok sayan bir ülke değil. Ülkede kedi ve köpekleri koruyan ve vahşice öldürülmelerini yasaklayan bir yasa yürürlükte var. Ancak bu hayvanların yemek olarak tüketilmesi yasak değil ve vahşice öldürme kategorisine dahil değil. Yasak olmamasına rağmen özellikle evcil hayvan trendiyle birlikte insanlar köpek eti tüketiminden vazgeçti. Hatta ülkedeki en büyük köpek eti pazarlarından üçü kapandı.
 

Bununla birlikte, 2020''de Nielsen Humane Society International tarafından yapılan bir anketten, Güney Korelilerin yüzde 84''ünün hiç köpek eti yemediği ve gelecekte de yemek istemedikleri sonucu çıktı. Ayrıca Güney Korelilerin yüzde 59''unun köpek etinin yasaklanmasını desteklediği de çıkan sonuçlar arasında. Uzun süredir köpek eti ticaretine son verilmesi çağrısında bulunan hayvan hakları grupları, Moon''un yorumlarından memnun kaldı ve bu fikri şiddetle destekledi.

GELENEK DEĞİL İSTİSMAR

Kore Hayvan Hakları Savunucuları Başkanı Jeon Jin-kyung, " Güney Koreliler köpek eti tüketimini gelenekten ziyade hayvan istismarı olarak görüyor ve bu oran giderek artıyor” dedi.
Diğer taraftan, konuyla ilgili tartışmalar, gelecek yıl yapılacak olan devlet başkanı seçimleri öncesinde yoğunlaşacak gibi görünüyor. Bazı adaylar şimdiden köpek etini yasaklama olasılığını seçim kampanyasına dahil etti