Güntekin Onay'dan Elmalı davasına tepki: Nasıl bir adalet anlayışı var bu hakimin?

Güntekin Onay'dan Elmalı davasına tepki: Nasıl bir adalet anlayışı var bu hakimin?
Spor yorumcusu Güntekin Onay da, Antalya'da cinsel istismara uğrayan iki kardeşin ifadeleri üzerine başlatılan davada, tutuklu yargılanan sanık anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Güntekin Onay'dan Elmalı davasına tepki

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.’nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesince, üçüncü duruşmada tahliye edildi.

Mahkeminin kararı sonrası Türkiye adeta ayağa kalktı. Sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle yapılan binlerce paylaşımda cinsel istismar sanığı anne ve üvey babanın serbest bırakılmasına çığ gibi tepki yağdı.

Söz konusu gelişmeye spor dünyasından da birçok tepki geldi.

Hürriyet yazarı ve Beinsports yorumcusu Güntekin Onay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu sapıklık ve vahşet ortadayken verilecek en ağır ceza bile kamu vicdanını rahatlatmayacakken tahliye kararı nedir arkadaş? Nasıl bir adalet anlayışı var bu hakimin?” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

6 Ocak 2021''de gerçekleşen üçüncü duruşmada kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.''nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi''nce tahliye edilmişlerdi.

Olay geçen yıl haziran ayında savcılığa giden babaannenin ihbarıyla ortaya çıktı.

6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığını iddia etti. Eski gelini Merve A. ve eşi Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu.

Koruma altına alınan iki çocuk üvey babası Rahmi A. ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı. Çocukların cinsel istismara uğradığı adli tıp raporuyla kanıtlandı.

Küçük kız ve ağabeyi istismarı deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalışmış, bu resimler de soruşturma dosyasına girmişti.

Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Davanın üçüncü duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Merve A. ve Rahmi A. adli kontrolle serbest bırakıldı.

İlgili Haberler