Hababam Sınıfı'ndan bir kişi daha öldü

Hababam Sınıfı'ndan bir kişi daha öldü
Hababam Sınıfı serisinde rol alan usta oyuncu Fazıl Ender Uzun, dün hayatını kaybetti.

Hababam Sınıfı'ndan bir kişi daha öldü

Hababam Sınıfı serisinde rol alan 69 yaşındaki usta oyuncu Fazıl Ender Uzun''a bir hafta önce kemik tümörü teşhisi konulmuştu. Dün hayatını kaybeden usta oyuncu bugün Küçükçekmece''de düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

 

FAZIL ENDER UZUN KİMDİR?
1952 doğumlu Balıkesir Gönen’li başarılı oyuncu 2000’li yılların başlarında sanat tiyatrosunda çalışmaya başlamıştı. Drama alanında çalışmalar yapan Uzun, İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmuştu. Türk senarist, yapımcı ve yönetmen Ertem Eğilmez’in yakın dostuydu.

Oyuncu Fazıl Ender Uzun, Hababam Sınıfı serisinde rol aldı, Eğilmez ile dostlukları Hababam Sınıfı projesi sırasında daha da pekişti. Uzun, son olarak Akasya Durağı dizinde rol almıştı.

HABABAM SINIFI

Hababam Sınıfı, yönetmenliğini Ertem Eğilmez''in üstlendiği, Rıfat Ilgaz''ın Hababam Sınıfı romanından uyarlanan 1975 çıkışlı Türk filmidir.

Özel Çamlıca Lisesi''ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca (nam-ı diğer Kel Mahmut ); kopya çeken, okuldan kaçıp maçlara giden, hocalarla sürekli kafa bulan öğrencilerle dolu okulun 6 Edebiyat A sınıfını (nam-ı diğer Hababam Sınıfı) ilginç ceza yöntemleriyle disiplin altına almaya çalışır. Fakat aynı zamanda öğrencilerin haylazlığı dışında ciddi olaylar da yaşanmaktadır.

İlgili Haberler