Hac 2020’de ne zaman? Hac iptal edildi mi? Bu sene hac var mı?

Hac 2020’de ne zaman? Hac iptal edildi mi? Bu sene hac var mı?
Korona virüs salgını sonrası umre ziyaretleri geçici olarak askıya alınmıştı. Hac ibadetinin yaklaşmaya başlamasıyla müslümanlar Hac 2020’de ne zaman? Hac iptal edildi mi? Bu sene hac var mı? sorularının cevaplarını merak ediyor.

Korona virus salgını sonrası umre ziyaretleri geçici olarak askıya alınmış ve durdurulmuştu. Hac ibadetinin yaklaşmaya başlaması üzerine ise müslümanlar Hac 2020’de ne zaman? Hac iptal edildi mi? Bu sene hac var mı? sorularının cevaplarını merak ediyordu. İşte 2020 Hac ibadetine ilişkin detaylar…

ARABİSTAN İPTALE HAZIRLANIYOR

Suudi Arabistan yönetimi ülkedeki korona virüs vakalarının 100 bini geçmesi dolayısıyla modern tarihinde ilk kez hac organizasyonunu iptal etmeye hazırlanıyor.

hac-2020de-ne-zaman.jpg

NİHAİ KARAR 1 HAFTA İÇİNDE

Hac ve Umre Bakanlığı'nın Financial Times'a verdiği röportajda konuşan Suudi yetkili, "Durum değerlendirmesi yapılıyor ve her türlü olası senaryo üzerinde çalışıyoruz. Nihai kararımızı bir hafta içerisinde vereceğiz." diye konuştu.

hac-iptal-mi-oldu-001.jpg

Suudi yetkililerin hac yapılsa bile, her ülkenin hacı adayı kontenjanının yüzde 20'sine izin vermeyi düşündüğü belirtildi.

hac-iptal-mi-oldu-001.jpg

Eğer yetkililer Covid-19 salgını nedeniyle yurt dışından gelecek hacı adaylarına sınırları kapatırsa, Suudi Arabistan Krallığı'nın 1932 yılında kurulmasından bu yana 68 sene sonra ilk kez hac organizasyonu yapılamayacak.