Hadi ipucu 25 Kasım: Elon Musk'ın uzaya gönderdiği cihazın adı nedir?

Hadi ipucu 25 Kasım: Elon Musk'ın uzaya gönderdiği cihazın adı nedir?
Hadi ipucu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından; Tesla’nın içinde uzaya bir de gizli bir mesaj gönderildi.Bu mesajı içinde barındıran ve milyarlarca yıl bozulmadan kendini koruyabilen bu depolama cihazının adını biliyor musunuz? diye sordu

25 Kasım Hadi İpucu cevabı belli oldu. Kısa sürede 1 milyona aşkın takipçi sayısına ulaşan Hadi bugün saat 20.30'da yayınlanacak olan yarışmasında soracağı ipucu sorusunu Instagram'dan paylaştı; Kısa zaman önce Elon Musk’ın kırmızı spor bir otomobili uzaya gönderişini hepimiz heyecanla izledik. Bugünkü ipucumuz bu önemli olaydan geliyor. Tesla’nın içinde uzaya bir de gizli bir mesaj gönderildi. Bu mesajı içinde barındıran ve milyarlarca yıl bozulmadan kendini koruyabilen bu depolama cihazının adını biliyor musunuz? diye sordu. Hadi bu akşam Kopilot Özel Yarışması ile 30.000 TL ödülü kazanan takipçileri arasında eşit bir şekilde bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

Elon Musk'ın uzaya gönderdiği cihazın adı : Arch
arch.jpg

25 KASIM 2018 HADİ İPUCU SORUSU HAKKINDA

İnsanoğlunun Mars hayali için dev bir adım geçtiğimiz hafta atıldı. Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in Falcon Heavy roketi Mars yolculuğu için uzaya fırlatıldı. Tesla'nin üst düzey yöneticisi ve SpaceX’in kurucusu milyarder iş adamı Elon Musk'a ait Falcon Heavy füzesi, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden sorunsuz bir şekilde fırlatıldı. Rekor fırlatılışın en ilginç yanı ise uzaya gönderilen Tesla model otomobildi. Zira SpaceX şirketinin ürettiği Falcon Heavy isimli roket, ayrıca Musk'ın Tesla spor arabasını da uzaya taşıdı. Kırmızı spor arabanın sürücü koltuğuna astronot giysileri giyen cansız bir manken oturdu. 'Space man' adı verilen bu manken kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Elon Musk, Mars'a gönderdiği Tesla Roadster'la birlikte minik bir şey daha uzaya yolladığı ortaya çıktı. Bu vihazın adı Arch'tır. Bu ilginç cisim bir depolama cihazı. Yaklaşık bir madeni para boyutunda olan Arch Southampton Üniversitesi'nde görev yapan İngiliz bilim insanları tarafından geliştirildi. Arch, bünyesinde bir kütüphane barındırıyor. Uzmanlar Arch'ın milyarlarca yıl bozulmadan kendisini uzaydakoruyabileceğini belirtiyor.