Hadise’ye büyük ceza

Hadise’ye büyük ceza
Şarkıcı Hadise, Trendyol markasının sahibi DSM Grup ile imzaladığı sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle 250 bin Euro ceza ödeyecek.

Hadise, bir dönem işbirliği yaptığı Trendyol markasının, ‘sözleşmeye aykırı davrandığı'' iddiasıyla açtığı davayı ikinci kez kaybetti. Sanatçı 250 bin Euro''yu 10 yıllık faiziyle ödeyecek.

Mahkeme, Hadise''yle 2012''de bir sözleşme yapıldığını, sözleşmeye göre onun bir yıl boyunca başka markalar için çalışmaması gerektiğini, ancak söz konusu maddenin ihlal edildiğini belirterek 250 bin euro (3 milyon 951 bin 185 lira) ceza talebinde bulunan şirketi ikinci kez haklı buldu.

Hadise, 250 bin euro cezai şart bedelini en yüksek faiziyle birlikte ödeyecek.

Hadise ise sözleşmeye aykırı davranmadığını belirterek şirkete karşı dava açmıştı. Mahkeme ünlü şarkıcının davasını ise kabul etmedi. 

Hadise''nin stilist kız kardeşi Derya Açıkgöz rakip markaların kıyafetlerini ablasına giydirip fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmıştı. Ablası Hülya Açıkgöz ise kardeşinin bir mücevher firmasının standında imza vermesi için e-posta attı. Bu e-postayı delil sayan mahkeme, DSM Grup''un haklı olarak sözleşmeyi fesh ettiğini belirtti.
 

İlgili Haberler