Hafta sonu plan yapmadıysanız bu filmlere bir göz atın

Hafta sonu plan yapmadıysanız bu filmlere bir göz atın
Salgın dolayısıyla insanlar vakitlerini dışarıda geçirmek yerine daha güvenli hissetikleri evlerinde geçirmeyi tercih ediyorlar. Hafta sonu evde kalmayı tercih edenler için sinema tarihine geçmiş 10 filmi sizin için derledik.

Ailece izleyebileceğiniz sürükleyici filmler arasından yaptığımız bu listede, birçok farklı kategoriden baş yapıtları ağırlıyoruz. aksiyondan komediye, dramdan ağlatan aşk filmlerine kadar her telden sinema filmi sizi bekliyor. 

1 KUZULARIN SESSİZLİĞİ 

1 saat 58 dakikalık efsane bir ajan filmine konuk olmak istiyorsanız, Kuzuların Sessizliği tam da size göre. Henüz yeni işe başlamış tecrübesiz ve çaylak bir FBI ajanının bir katilin kurbanları ile olan diyaloğunu ele alan film, bu ajanın sapık bir katilden kurtarmak istediği kadının esrarengiz hikayesini anlatıyor. Kan donduran bir katil filmi izlemek istiyorsanız bu filmi kesinlikle öneririz. Oscar ödüllü filmlerden olan bu yapım, hafta sonu izlemelik filmler listemizin baş ucunda yer alıyor.

2. YILDIZ SAVAŞLARI

Eski ama efsane filmler izlemek istiyorum diyorsanız, günümüzden onlarca yıl önce çekilmiş olan bu sanat eserine göz atabilirsiniz. 2 saat 1 dakikalık filmde farklı dünyaların farklı maceraları işleniyor. Hem politik hem de etkileyici bir uzay filmi arıyorsanız, bu filmin sürükleyici sahnelerinde kendinizi kaybedeceksiniz. Farklı bir uzay senaryosu ile bizleri karşılayan bu film, politik sahneleri de bünyesinde barındırıyor.

3. ŞAHANE HAYAT

Hafta sonu izlenebilecek filmler listemize bir başyapıt ile devam ediyoruz. Her yılbaşı gecesi Amerikan televizyonlarında tekrar tekrar yayınlanan bu pozitif enerjili film, bir insanın intihar eşiğinden nasıl olup da eski hayatına dönebileceğini anlatıyor. İflas etmiş bir iş adamının tam köprünün kenarına gelmişken beliren bir başka canlı ile olan diyaloğunu merkez noktası alan film, yardımın ve pozitif enerjinin temsilcisi olarak biliniyor. Mutlu bir hafta sonu için bu filme mutlaka göz atın.

4 CAN DOSTUM

Gülmekten yaran bir komedi filmi önerisi almak istiyorum diyorsanız, bu filmi es geçmemenizi tavsiye ederiz. İzlerken kahkahalara boğulacağınız bu film, iki farklı hayatın bir anda oluşan ortak kümesini ele alıyor. 1 saat 52 dakika uzunluğundaki film, ünlü bir iş adamının kaza geçirip felç kalmasıyla birlikte derin bir maceraya başlıyor. Ardından bu adamın tüm bakım sorumluluğunu eski bir mahkum üstleniyor. Hafta sonu izlemelik filmler listemizin dördüncü sırasında misafir ettiğimiz bu filmde olur olmadık bir sürü şey izleyenleri kahkahalara boğuyor! 

5 .PRESTİJ 2016

Hafta sonu yay gibi geren efsane bir gerilim filmi izlemek istiyorum diyorsanız, bu filmin esrarengiz sahneleri tam da ağız tadınıza göre. Hafta sonu seyredilebilecek filmler listemizin 5. sırasında misafir ettiğimiz bu başyapıt, tam olarak 2 saat 8 dakika uzunluğunda. Eski dönemlerde yaşayan iki başarılı sihirbazın hikayesini konu alan film, bu iki meslektaşın azılı mücadelesini usta bir objektifle beyaz perdeye taşıyor. Hem gerilim dolu hem de trajik sahneler barındıran film, izleyenleri tüylerini diken diken ediyor. Sağlam film önerisi almak isteyenlerin öncelikli olarak izlemesi gereken en iyi filmlerden birisi.

6 KÖSTEBEK

Dört farklı daldan Oscar almayı başarmış, tam iki buçuk saat uzunluğunda, azılı polis-mafya çekişmesini anlatan bu filme hayran kalacaksınız. Hafta sonu izlenebilecek filmler listemizin en güzide yapımlarından biri ile karşınızdayız. Mafyanın ve polisin arasındaki azılı sızma girişimlerini konu alan filmde, her şey bir anda ortaya çıkıyor. "Çanak, çömlek patladı!" izlenimiyle gerilimi ve trajediye tüm çıplaklığıyla izleyiciye sunan film, hafta sonu güzel bir polis mafya filmi izlemek isteyenlere alternatifsiz bir tercih oluyor.

7.PİYANİST

Wladyslaw Szpilman isimli dünyaca ünlü piyanistin mücadele dolu yaşam hikayesinin bir kısmını kendi yazdığı romandan uyarlayan film, İkinci Dünya Savaşı sürecinde gündeme gelen Nazi baskısını konu alıyor. Nazi baskısı nedeniyle zorlu yaşam şartlarıyla boğuşmak zorunda kalan Polonya'da kamptan bir şekilde sıyrılmayı başaran başarılı bir müzisyenin hikayesini anlatan film, zorlu yaşam şartları ile mücadele eden insanların hikayelerini bütün gerçekliğiyle gözler önüne seriyor. Hafta sonu izlemelik filmler listemizin en gerçekçi ve acıklı filmi diyebiliriz.

8 GEÇMİŞİN GÖLGESİNDE

Ufak göz yaşarması, biraz da hayatın gerçekleri olsun ama çok da yormasın yani dediğiniz bir film arıyorsanız bu 98 model yapıma bakabilirsiniz. Bir gencin öldürülen babasının intikamıyla yanıp tutuştuğu dönemde, gencin eski çetelere dahi olmasıyla birlikte filmin başladığını söyleyebiliriz. Ardından bu çetelerde yükselen genç bir gün iki  insanı öldürüyor ve bu nedenle hapse giriyor. Hapishane filmlerine bile taş çıkaran sahneleriyle bilinen film, bu adamın kardeşinin de ağabeyinin mantığını savunmasıyla daha da şekilleniyor. Hapishanede aklı başına gelen ağabey, kardeşini de bu yoldan alıkoymak için büyük bir mücadele veriyor. Hafta sonu izlemelik en iyi filmler listemizin en aksiyon dolu filmi bu olabilir.

9 OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Hafta sonu film önerileri listemizin sonuna doğru gelirken, yine başarılı bir polisiye filmini misafir ediyoruz. Yüklü miktarda uyuşturucu bulunan ve 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir patlamayı araştıran polislerin ön planda olduğu filmde, bu faciadan sağ kurtulmayı başaran 2 farklı kişinin de karakteristik problemleri göze çarpıyor. Ufak dedektif tadı veren, biraz dağınık bir hafta sonu filmi arıyorsanız bu öneriye kulak vermelisiniz.

10 İNANILMAZ AİLE

Herkesin en sevdiği kahramanlar ailesi, “İnanılmaz Aile 2” ile geri dönüyor ancak bu sefer Helen ilgi odağında. Helen, Bob’u Violet ve Dash ile bırakıp “normal” hayatının günlük kahramanlıklarına yoğunlaşır. Bu herkes için zor bir değişim olur, ailenin bebek Jack-Jack’in gelişen süper güçlerinden habersiz olması işi daha da zorlaştırır. Filmin yeni kötü adamı zeki ve tehlikeli bir plan yapınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalıdır.

11. LOVE

Love, Simon; Becky Albertalli’nin genç yetişkin romanı ‘Simon vs. Homo Sapiens Agenda’ isimli romanından beyazperdeye uyarlanıyor. Nick Robinson’ın içine kapanık bir lise öğrencisi olan Simon’a hayat verdiği film, bir yandan gay olduğu gerçeğini herkesten saklarken diğer yandan okulda son senesini geçiren Simon’ın ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadığı duygusal kargaşaya ve onlarla girdiği mücadeleyi konu ediniyor.

11 BLACK PANTER

Marvel’dan Black Panther, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere, ıssız ama teknolojik olarak geliştirilmiş Afrika’daki yuvasına dönen T’Challa’yı anlatıyor. Ancak, güçlü eski bir düşmanı yeniden ortaya çıkınca, hırslı bir kral ve Black Panther olan T’Challa, Wakanda ve bütün dünyanın geleceğini tehlikeye atan zorlu bir savaşa girmekle sınanacaktır. İhanet ve tehlikeyle karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek ve halkının güvenliğini ve yaşam biçimlerini emniyete almak için müttefiklerini bir araya getirmeli ve Black Panther’in bütün gücünü açığa çıkarmalıdır.

Black Panther, Marvel kurgusal evreninin 16 Şubat 2018 tarihinde vizyona giren süper kahraman filmidir. Film Ryan Coogler tarafından yönetilmektedir. Black Panther rolünü Chadwick Boseman canlandırmaktadır. Karakter ilk defa Captain America: Civil War filminde görünmüştür.

13. YOK OLUŞ

Biyolog ve eski asker Lena, Amerikan kıyı şeridi boyunca genişleyen uğursuz ve gizemli bir fenomen olan X Bölgesinin içinde olduğu sırada kocasının başına ne geldiğini bulmak üzere bir göreve katılır. İçeri giren keşif ekibi, hem hayatlarını hem de akıl sağlıklarını tehdit eden, güzel olduğu kadar tehlikeli ve mutasyona uğramış bir tabiata ve canlılara ev sahipliği yapan bir dünya keşfeder.