Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 30-31 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 30-31 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?
Tüm Türkiye’de sokağa çıkma yasağı vatandaşlar sıkça aratmaya devam ediyor. Milyonlarca vatandaş, “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorularını aratmaya başlarken, yasağın olup olmayacağı ise merak konusu oldu.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta yaşayan vatandaşların bir numaraları gündem maddesi.

30 - 31 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ YAYIMLANDI MI?

İçişleri Bakanlığı 30-31 Mayıs sokağa çıkma yasağı için genelgeyi henüz yayımlamadı.

GÜNTEKİN: 15 İLDE YASAK DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Burak Güntekin'in sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, bu hafta sonu da, 15 ili kapsayacak şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU YASAĞI HANGİ İLLERDE OLACAK?

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Salgın sebebiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bizi gönlümüzce bayram yapmaktan mahrum bırakmış olsa da kalbimizdeki sevgiyi koruduk hatta güçlendirdik.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda görüyoruz

65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek"