Hakkında soruşturma açılan Fikri Sağlar’ın avukatına  savunma desteği Sedat Peker’den geldi

Hakkında soruşturma açılan Fikri Sağlar’ın avukatına  savunma desteği Sedat Peker’den geldi
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiası ile hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar’a soruşturma açılması hakkında açıklamalarda bulundu. Peker, Sağlar'a avukatının savunması için yardımcı olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Fikri Sağlar hakkında, Veyis Ateş’e “10 milyon avroyu ne yaptın?” sorusu nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hakaret”ten dava açılmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Aylardır birbirinden ilginç iddiaları ile Türkiye''nin gündemine Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sağlar''a savunma desteği sağlayacağını belirtti.

"Eski Bakan Sayın Fikri Sağlar’a, eski gazeteci Veysi Ateş’in benim ahiretlikle aralarında olan çıkar ilişkisiyle ilgili sözlerinden dolayı dava açılmış." iddiasında bulunan Sedat Peker, Bu şikayeti kim yaptı bildiğini öne sürerek, "Ancak her zaman söylerim “Havlamasını bilmeyen it eve kurt çağırırmış.” dedi.

"Türk Ceza Kanunu’na göre görevli mahkemeler hem sanık hem de mağdurun lehine olacak delilleri toplamak zorundadır." diyen Peker, "Sayın Fikri Sağlar, Amerika Devleti tarafından aranırken aynı zamanda da Türkiye’de hakkında örgütlü suç soruşturması yapılırken Sezgin Baran Korkmaz, İçişleri Bakanlığı’na gitmiş midir? 

Gittikten sonraki gün yurtdışına kaçmış mıdır? 

Bununla ilgili şu tarihli İçişleri Bakanlığı kamera kayıtlarının mahkemece istenmesini ayrıca o günkü HTS kayıtlarının da mahkeme talimatıyla incelenmesini talep ediyoruz.” derse Süleyman Soylu''nun Yüce Divan''a gitmesi için her şeyin delillenmiş olacağı iddiasında bulundu.

 

Peker sözlerinin devamında Sağlar''ın Veysi Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki konuşma kayıtlarının mahkemece bilirkişiye gönderilmesini ve bu konuşma yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır diye tespit edilmesini istemesi ihtimalini kastederek, "Siz bakın o zaman eğlenceye. " dedi.

Peker''in paylaşımındaki son ifadeleri ise şöyle oldu: "Sayın Fikri Sağlar’ın hukuk bilgisi zaten yeterince fazladır. Ben sadece avukatının savunmasına katkı yapmak amacıyla bunları yazdım. Vallahi bu davayı açandan Yüce ALLAH razı olsun. Çok eğleneceğiz çok."

NE OLMUŞTU?

Eski Kültür ve  Devlet Bakanı Fikri Sağlar''a Habertürk TV''nin eski sunucusu Veyis Ateş''e sosyal medya üzerinden yönelttiği soru nedeniyle "hakaret" soruşturması açıldı.
Tele 1''de canlı yayın konuğu olan Fikri Sağlar, soruşturmanın gerekçesi olarak Veyis Ateş’e sorduğu ’10 milyon euroyu ne yaptın?’ sorusunun gösterildiğini ifade etti.
Sağlar şöyle konuştu:
“Sedat Peker bir sürü ifşaatta bulundu. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin meclis başkanı, bu ülkenin şu anda iktidar partisinin başkanvekili olan kişinin ailesi ve kişiyle ilgili uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan ifşaatta bulundu. Ama hala savcılık bir şey yapmıyor ama savcılık bana ‘Süleyman Soylu’ya hakaret ettin’ gerekçesiyle, ’10 milyon euroyu Veyis Ateş kimin adına istedi?’ sözümün üzerine soruşturma açıldı. Savcılığın bana gönderdiği kağıtta ‘gelmezseniz polis zoruyla getireceğiz’ deniyor. Bunu ilk defa açıklıyorum.”

 

İlgili Haberler