Fırtına bonservissiz futbolcuların peşinde

Fırtına bonservissiz futbolcuların peşinde
Trabzonspor, transferde rotayı sözleşmesi biten oyunculara çevirdi

Geçtiğimiz dönemlerde aldığı futbolcuların kulüplerine ödediği milyonlarca lira nedeniyle borcu bir hayli arttığı için tepki gören bordo-mavililer, bu kez bu işi bedavaya getirecek. Hedefte Egemen Korkmaz ile Mert Günok var.

Kadrosunu güçlendirmeye çalışan Trabzonspor, transferde taktik değiştirdi. Milyonlarca euro ödeyerek 30’a yakın futbolcuyu renklerine bağlamasına rağmen geride kalan sezonu 5. sırada bitirip sadece UEFA Avrupa Ligi’ne katılmakla yetinen bordo-mavililer, futbolcu alımında bu kez ince eleyip sık dokuyacak. Yeni sezonda 3 kulvarda birden başarılı olmayı hedefleyen Karadeniz ekibinin yönetimi, bu kez tercihini bonservis bedeli olmayan, ya da kulübüyle sorunlu olan ve 31 Mayıs 2016’da boşa çıkacaklardan yana kullanacak. Fırtına’da bu nedenle sözleşmesi biten oyunculara yöneldi. Edinilen bilgilere göre teknik direktör Ersun Yanal’ın da onayını alan idarecilerin Fenerbahçe’de sözleşmesi yenilenmeyen Egemen Korkmaz ve Mert Günok, Kasımpaşa’da kadro dışı bırakılan ve gönderilme kararı alınan Adem Büyük’ü renklerine bağlamak için düğmeye bastı.

Pazarlıklar başladı

Bordo-mavililerin öncelikli hedefi Ersun Yanal’ın bundan önceki Trabzonspor macerasında da başarıyla forma giyen isimlerden olan ve buruk bir ayrılık yaşayıp soluğu önce Beşiktaş, sonra da Fenerbahçe’de alan Egemen Korkmaz bulunuyor. Fırtına’nın ayrıca Hakan Arıkan’ın bonservisi alınmasına rağmen kaleyi daha da güçlendirmek için yine sarı-lacivertlilerde sözleşmesi uzatılmayan Mert Günok için devreye girildiği ve Galatasaray’ında gündemine giren iki oyuncu ile pazarlıklara başladığı belirtildi. Karadeniz ekibinde ayrıca geçtiğimiz sezonun sonlarında Kasımpaşa’nın kadro dışı bırakıp gönderme kararı aldığı Adem Büyük için de İstanbul kulübüyle masaya oturduğu ifade edildi. Sözleşmesi 2018’de bitecek olan oyuncu için başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Kasımpaşa’nın Karadenizli başkan vekili H. Hilmi Öksüz ile görüştüğü ve düşük bir bedelle söz kestiği iddia edildi.

Bedimo ve Jelavic gündemde

Trabzonspor, bir yandan da yabancı oyuncularla pazarlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavililerin, Lyon’da forma giyen 31 yaşındaki sol bek HenriBedimo ile prensipte anlaştığı, kulübü ile de pazarlığa başlandığı belirtildi. Fransa basını, Lyon’un Stephan Mbia’nın da vatandaşı olan Bedimo’yu hem yaşının ilerlemiş olması, hem de 11 ay sonra sözleşmesi biteceğinden bedavaya gitmemesi için Trabzonspor’a düşük maliyetle vereceğini iddia etti. Bu arada ameliyat olacak Cardozo’nun da ligin ilk 7 haftasında forma giyemeyeceği için forvet arayışına giren Fırtına’nın, Hull City’de bu sezon 8 gol atan NikicaJelavic için nabız yokladığı öğrenildi. İngiltere’nin köklü gazetelerinden Daily Star, 29 yaşındaki forvet için iki kulübün masaya oturduğunu duyurdu. Haberde ayrıca Hull City’nin küme düştüğü için oyuncuların serbest kalma olasalığı da bulunduğundan kapıyı 5 milyon eurodan açtığını ancak bu miktarı yarıya indirebileceğini iddia etti.